O FURTUNĂ PUTERNICĂ

El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării:  „Taci! Fără gură!”
Marcu 4:39

Pe 13 ianuarie 2020, am avut un atac de inimă! M-a lovit în piept ca o cărămidă și a trimis unde de șoc în tot corpul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a salvat viața! M-am întors acasă și am început reabilitarea cardiacă. În timp ce mă gândeam la experiența aceasta care mi-a schimbat viața, am avut timp să reflectez. Ce s-ar fi întâmplat dacă muream, eram împăcată cu Dumnezeu în sufletul meu? Mă pocăisem de păcatele cunoscute și necunoscute și mă iertase Dumnezeu? A fost un an de tulburare fizică, emoțională și spirituală. M-am rugat și I-am cerut Domnului să îmi arate calea Lui.

Chiar dacă greutățile par insurmontabile, Dumnezeu ne promite că, „dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă” (1 Ioan 5:14). Dumnezeu mi-a descoperit nevoia mea de a-I preda complet toate poverile și de a mă odihni în El (Matei 11:28-30).

În timp ce pandemia de COVID-19 se răspândea pe tot globul, am început să ascult predici în diferite moduri – pe YouTube, Zoom, telefon – și am participat la studii biblice online, rugându-mă și meditând la Cuvântul Său. Mai târziu, cred, Dumnezeu a deschis calea pentru a primi consiliere prin telefon cu privire la cum să fac față stresului și anxietății. Dumnezeu mi-a dat vindecare fizică și pace pentru mintea și inima mea tulburate. El este lumina noastră călăuzitoare care ne ajută să înaintăm în viață! Îmi aduc aminte despre o istorisire plină de speranță din Biblie.

În Marcu 4:35-40, Isus și ucenicii erau într-o barcă, trecând de partea cealaltă a mării. Isus dormea și s-a stârnit o furtună cu vânt puternic. Ucenicii făceau tot ce puteau mai bine pentru a menține barca în poziție dreaptă. Și-au adus aminte că Isus dormea în barcă. L-au strigat. El S-a sculat și a „certat” vântul. Isus a spus: „Taci! Fără gură!” În mijlocul înfricoșării lor, El era lângă ei. Apoi i-a întrebat, „Pentru ce sunteţi aşa de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?” (Marcu 4:40). Dumnezeu va liniști mările suferinței și ne va arăta calea. Putem să ne încredem în Isus și să ne simțim în pace și protejați în brațele Lui (Psalmii 91; 46:1,2). Pentru mine acest lucru înseamnă ca zi de zi să mă predau și să merg pe calea Lui prin Duhul Său.

În fiecare zi sunt „încredinţat că Acela care a început în voi (în mine) această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6).

autor: Carolyn Venice Marcus

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor