PĂCATELE SUNT ȘTERSE

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.
1 Ioan 1:9

De curând, împreună cu soțul meu ne-am pensionat și ne-am mutat în însorita Floridă. Pentru că am așteptat cu nerăbdare acest capitol din viețile noastre, am cumpărat o casă imediat după ce am ajuns în acest stat și ne-am îmbarcat împreună în „noua” noastră viață. O casă nouă este întotdeauna un proiect major, și a noastră nu a făcut excepție. În timp ce așteptam să ne sosească mobila, am făcut ce am putut prin interior, iar eu am început să lucrez afară. Din păcate, noua mea grădină era plină cu buruieni, iar eu le urăsc din suflet! Erau atât de multe soiuri. Unele cu rădăcini superficiale se scoteau ușor, dar altele aveau rădăcini adânci și era nevoie de mult efort pentru a le îndepărta în totalitate. Unele erau atât de încăpățânate, încât tulpina și frunzele se rupeau, dar rădăcinile rămâneau în pământ. Încăpățânarea și perseverența acestor buruieni precum și împotrivirea lor când încercam să le scot mi-au amintit de cât de tenace este păcatul și cât de dificil este să îl dezrădăcinăm din viețile noastre.

Precum buruienile, păcatul are diverse forme și dimensiuni, și poate fi uneori înșelător și dificil de observat. Dacă nu îl controlăm, păcatul prinde rădăcini în inimile noastre și până la urmă ne afectează comportamentul. Unele păcate au rădăcini atât de adânci, încât pot deveni foarte dificil de eradicat, în special prin propria noastră putere. Există păcate care pot părea ușor de biruit și de eliminat complet, și sunt și alte păcate viclene care pot părea că sunt îndepărtate cu ceva efort, însă ale căror rădăcini rămân acolo gata să răsară din nou la viață. Adevărul este că, în ambele cazuri, nu putem să scăpăm de păcat prin noi înșine; avem nevoie de ajutorul Tatălui nostru.

Dumnezeu este puterea noastră, Izbăvitorul nostru și Cel care ne oferă iertare. Nu există niciun lucru prea greu pe care El să nu îl poată face pentru noi. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne mărturisim păcatele, iar El ne va curăți total și ne va purifica. Să nu mai smulgem buruienile păcatului cu propria putere, ci să avem încredere că Tatăl nostru ceresc va îndepărta păcatul din viețile noastre.

autor: Maureen H. Moncrieffe

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor