MILIONARUL

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
Proverbele 3:5,6

„Vrei să fii milionar” este un joc american în care se câștigă cel puțin o mie de dolari. Jocul conține aproximativ zece întrebări și poți apela la trei variante de ajutor. Câștigătorul este cel care răspunde corect la toate întrebările și poate câștiga un milion de dolari. Concurenții provin din toate mediile sociale.

Nu mai vizionasem emisiunea aceasta de mai mulți ani, dar, într-o dimineață din 2021, m-am ridicat din pat devreme și am decis să deschid televizorul înainte de a-mi începe treburile și de a face devoționalul de dimineață. De obicei, dimineața am momentele mele devoționale, dar în ziua aceasta am fost intrigată și tentată să deschid televizorul. La emisiune era un concurent care se întorsese, ceea ce însemna că era a doua zi când participa. Avea treizeci de mii de dolari și încă nu folosise niciuna din cele trei variante de ajutor.

Avea dificultăți în a răspunde la următoarea întrebare. Era evident că nu știa răspunsul. Am fost surprinsă și uimită că a refuzat să își folosească variantele de ajutor pentru a reuși să răspundă la întrebare. Avea trei alegeri: audiența, cincizeci-cincizeci și ajutor de la o anumită persoană. A încercat să ghicească răspunsul la întrebare, dar a greșit. Dacă ar fi răspuns corect, ar fi urcat la cincizeci de mii de dolari, însă a ales să nu ceară ajutor.

Am fost uimită și șocată că nu și-a folosit variantele de ajutor. Însă, de multe ori, și eu văd că refuz să caut ajutor atunci când nu sunt sigură cum să procedez. Uneori credem că nu avem nevoie de ajutor – că putem rezolva lucrurile de unii singuri, în special atunci când ne merge bine. Dar deseori vedem că eșuăm sau ne pierdem pacea, bucuria și binecuvântările.

Doamne, ajută-ne să venim la Tine pentru ajutor și răspunsuri. Iartă-ne pentru că încercăm să rezolvăm problemele de unii singuri și uităm că Tu ești aproape. Îți mulțumesc pentru că ai promis că, orice vom cere Tatălui în numele Tău, El ne va da. Ne dorim să fim ai Tăi!

autor: Patricia Hines

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor