VEGHEAȚI ȘI RUGAȚI-VĂ

Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.
Matei 26:41

Din jurnalul meu de rugăciune intitulat „Momente ale lui Dumnezeu”: „2 februarie 2018 – Paradise, CA – treizeci și șapte de grade în această dimineață:

Tată iubit, am citit ultimele capitole din Matei. Când am ajuns la pasajul din Matei 26:36-46, versetul 41 m-a lovit în creștetul capului ca un fulger (vezi textul de mai sus). Tată, de câte ori mi-ai spus să veghez și să mă rog, iar eu am căzut în ispită pentru că am urmat planul meu și direcția mea? Fraza aceasta, „ca să nu cădeți în ispită”, înseamnă pentru mine că trebuie să fiu atentă la Tine în fiecare moment al zilei, pentru că altfel voi merge pe calea mea, nu pe a Ta. Versetul acesta este pentru mine astăzi – îmi încredințez ziua Ție – planurile mele trebuie date la o parte pentru ca, dacă astăzi va fi ultima mea zi, eu să veghez și să mă rog ca Duhul Sfânt să îmi fie călăuză pe cărare.

Pentru că Tu mă urmărești în fiecare zi, iubite Doamne, eu Îți predau ceea ce cred că sunt îndatoririle zilei de azi și vreau să veghez cu Tine și să mă rog să urmez voia Ta pentru mine în locul planului meu. Isus a venit la ucenici de trei ori ca să le ceară să se roage pentru El, însă ei au adormit. Oboseala lor a fost mai mare decât dorința de a sta în rugăciune pentru Prietenul lor – Isus.

Oh, Doamne, cât de des am și eu același mod de viață? Tu mă cauți pentru a petrece timp cu Tine – acest timp prețios cu Tine – totuși planurile mele pentru acea zi sunt mai importante (ce cred eu că trebuie să fac) decât să veghez și să mă rog, lăsându-L pe Duhul Sfânt să toarne peste mine lucrul de care am atât de mare nevoie. 

În versetul 46, Isus a spus: „Sculaţi-vă, haidem să mergem; iată că se apropie vânzătorul.” Dacă nu Îl aleg pe Duhul Sfânt în timpul momentelor cu Dumnezeu de pe parcursul zilei, când aleg să „veghez și să mă rog”, diavolul (trădătorul meu) se va folosi de acel timp. El îmi va sufoca ziua cu planurile lui pe care eu le aleg… dacă nu veghez și nu mă rog.”

Draga mea soră în Hristos, acum, când începi activitățile zilei pe care Dumnezeu le-a organizat, îți doresc să alegi să veghezi și să te rogi împreună cu El pe măsură ce Duhul Sfânt te călăuzește pe parcursul zilei. În numele lui Isus, amin! Binecuvântat fie numele Domnului!

autor: Mary H. Maxson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor