AI GRIJĂ CE ÎȚI DOREȘTI

Şi chiar perii din cap, toţi vă sunt număraţi.
Luca 12:7

Pentru mult timp îmi dorisem să am o tunsoare potrivită cu vârsta mea – una care să fie mai ușor de întreținut și care să îmi ocupe mai puțin timp și atenție. Cât de puțin știam că dorința mea urma să se împlinească într-un mod neașteptat!

Într-o zi, în timp ce aspiram, m-am împiedicat de firul de la aspirator și am căzut. Am încercat să mă mișc cu grijă, de teamă că mi-am rupt vreun os. Ce ușurată am fost când toate s-au mișcat cum trebuie! Însă am simțit că îmi curge sânge pe partea dreaptă a feței. Am sunat-o pe fiica mea, care este asistentă la chirurgie, sperând că ea ar putea opri sângerarea și m-ar putea pansa. Ea l-a alertat pe fiul meu, care locuiește în apropiere, iar el a venit imediat.

Chiar dacă sângerarea a continuat, nu am lăsat pe nimeni să sune la 112 până când am leșinat. Apoi nu am mai avut încotro. Așa că, doar cu două săptămâni înainte de a nouăzeci și patra mea zi de naștere, pentru prima dată în viață, am ajuns la Urgențe! Am aflat că o arteră de pe scalp fusese tăiată și trebuia cusută. Pe parcursul acestei proceduri, părul de pe partea dreaptă a capului a fost ras, iar cel de pe partea stângă a fost tăiat foarte scurt. Din cauza sângelui pierdut, am fost ținută la spital peste noapte. A doua zi, mi-au dat drumul doar pentru că fiica mea și-a luat timp să mă îngrijească pe parcursul zilelor următoare. A fost înlocuită apoi de sora mea pentru încă aproape o săptămână.

Iată că acum am părul așa cum mi-am dorit: nu mai am o tunsoare demodată, părul are nevoie de o îngrijire minimală, și nu am idee când se va schimba acest lucru, pentru că părul meu crește foarte greu!

Lecțiile pe care le-am învățat: (1) independența (sau încăpățânarea) pot cauza uneori inconveniente și chiar greutăți în viața mea și în viețile celorlalți: și (2), dacă sunt atentă pe unde merg și fac pașii îndeajuns de mari, nu mă voi mai împiedica. 

M-am întrebat în glumă dacă acum, când părul meu e tuns scurt, s-ar putea să fie mai greu pentru Dumnezeu să numere firele de păr din capul meu. Totuși, știm că nimic nu este prea greu pentru Domnul. Mi se pare că un Tată care ne iubește atât de mult este mai mult decât demn de loialitatea, lauda și mulțumirea noastră. Ca o paranteză, pentru cei mântuiți nu va conta cât de mult păr au sau nu au, pentru că vom fi cu toții mulțumiți.

autor: Lila Farrell Morgan

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor