EȘTI TATĂL MEU?

El este Tatăl orfanilor.
Psalmii 68:5

Părinții mei au divorțat când eu aveam patru ani. Eu, mama și sora mea am locuit la bunicii mei. Nu am nicio amintire din copilărie cu tata. Pe când aveam șaptesprezece ani, i-am convins pe bunicii mei să mă ducă să îmi găsesc tatăl. Bunicul m-a dus cu mașina la casa bunicii din partea tatălui în Flint, Michigan – ea încă locuia acolo!

Cum am făcut primul pas pe verandă și s-a aprins lumina deasupra mea, bunica a și exclamat: „Este leit Jimmy!”

De îndată l-a chemat pe băiatul ei mai mare – tatăl meu, James Milton Hook – și el, și soția lui, Grace, au venit să stea de vorbă cu noi. Deși el stătea chiar lângă mine, discuția a fost în mare parte între cei trei bunici ai mei și tata. Eu pur și simplu stăteam acolo, paralizată de gândul că, într-un final, l-am întâlnit pe tata, dar pentru mine el era un străin.

Pe drumul spre casă, bunica m-a dojenit pentru că nu l-am îmbrățișat și nu l-am sărutat pe tata. I-am spus că pentru mine toată experiența a fost ca și cum aș fi mers pe stradă în orașul în care locuim și l-aș fi întrebat pe primul bărbat ieșit în cale dacă era tatăl meu.

În acel an, l-am văzut pe tata de trei ori.

După aceea nu l-am mai văzut până la vârsta de patruzeci de ani. L-am sunat și am stabilit o zi în care să ne întâlnim. Ne-am uitat la poze cu verișorii, mătușile și unchii pe care nu i-am întâlnit niciodată. Soția lui mi-a dat certificatul meu de naștere.

Când el a împlinit șaptezeci și cinci de ani, l-am convins pe tata să vină să mă viziteze în Cincinnati, Ohio, la un sfârșit de săptămână. La finalul vizitei, eu eram epuizată. Atunci mi-am dat seama cât de mult semăn cu el. Vorbesc la fel de mult ca el. Sunt EXACT ca el.

L-am vizitat pe tata ori de câte ori am putut, în special în ultimul lui an de viață. Când a fost mutat la căminul pentru seniori, i-am spus că aș vrea să îi fac cunoștință cu Tatăl meu ceresc. I-am vorbit despre Dumnezeu și iubirea Lui pentru noi și l-am încurajat pe tata cu speranța cerului. Când a murit, eu am citit necrologul la înmormântare.

Pot doar să îmi imaginez cât de minunat va fi când îl voi vedea pe Tatăl meu ceresc față în față și cât de mult îmi doresc să mă asemăn cu El!

autor: Patricia Hook Rhyndress Bodi

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor