NU VĂ ÎNGRIJORAȚI, FIȚI FERICIȚI!

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.
Filipeni 4:6,7

Vi s-a întâmplat vreodată ca lucrurile să vă meargă prost, unul după altul, fără pauză? Aceasta a fost experiența mea când eu și soțul meu ne-am mutat după pensionare. Ne-am mutat în alt stat și ne-am cumpărat o casă. La o săptămână după instalarea în noua casă, soțul meu a trebuit să plece din țară. Eu am rămas singură. După ce a plecat, am petrecut următoarea zi făcând curățenie. Totul părea să fie în ordine. Toate aparatele casnice, de aer condiționat și de căldură funcționau așa cum trebuia.

A doua zi, când am intrat în casă, am observat că umiditatea era mai accentuată decât era de așteptat. Pe măsură ce timpul trecea, se făcea tot mai cald în casă. Mi-am dat seama că aerul condiționat nu funcționa. În timp ce mă confruntam cu această problemă, am încercat să aflu unde ajunseseră lucrurile noastre, întrucât compania de transport mă tot ținea la curent cu data livrării. Iar cireașa de pe tort a fost că am pierdut cheile de la duba noastră. Părea că totul mergea pe dos și că nimic nu se mai lega.

Totuși, cu toate aceste situații în desfășurare, a fost ciudat că nu mă simțeam peste măsură de anxioasă. Acest lucru m-a surprins, pentru că eu, în general, mă îngrijorez. Da, lucrurile păreau să nu meargă bine, dar pe măsură ce apărea o problemă, Îi spuneam Domnului despre ea și o lăsam în seama Lui. Învățasem de-a lungul anilor că, atunci când mă rog și Îi spun lui Dumnezeu problemele și preocupările mele ar trebui să le las la picioarele Lui. De ce? Pentru că dorește ca eu să mă încred în El, atunci când nici măcar nu-L pot urmări cum procedează.

Când privesc în viitor, cu toate necunoscutele lui, textul din Filipeni 4:6,7 este o sursă bogată de încurajări pentru mine. De ce? Pentru că știu că nu trebuie să mă îngrijorez sau să am teamă cu privire la nimic. Dumnezeu este mai mult decât capabil să aibă grijă de mine, doar dacă îmi pun încrederea în El. Mă iubește suficient ca să meargă cu mine, în special în mijlocul incertitudinilor.

Nu credeți că Dumnezeu va proceda la fel și cu voi, manifestându-Și dragostea și protecția? Nu vă îngrijorați cu privire la nimic. Bucurați-vă că Îi pasă de voi. El vă va călăuzi pașii pe cărări sigure. A făgăduit că, atunci când ne păstrăm gândurile doar pentru El, ne va da pacea.

Maureen H. Moncrieffe

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor