DUMNEZEU CU NOI

Faceţi la planuri cât voiţi, căci nu se va alege nimic de ele! Luaţi la hotărâri cât voiţi, căci vor fi fără urmări! Căci Dumnezeu este cu noi (Emanuel).
Isaia 8:10

Domnul, Dumnezeul nostru, să fie cu noi, cum a fost cu părinţii noştri; să nu ne părăsească şi să nu ne lase.
1 Împăraţi 8:57

Aţi simţit vreodată că uneori vă rugaţi pentru ceva, dar se pare că nimic nu se întâmplă? Poate că aşa s-a simțit Pavel în legătură cu planul de a vizita Roma. În scrisoarea către romani, pe care nu îi cunoscuse încă, el le-a spus că îi amintește mereu în rugăciuni și că se ruga: „ca, prin voia lui Dumnezeu, să reuşesc în cele din urmă să vin la voi” (Romani 1:10, BINT). Se pare că se ruga de mult în direcția aceasta, însă, pur și simplu, nu se întâmplase nimic.

Știm că Pavel a ajuns la Roma după câțiva ani, dar ca arestat. Nu este nicio îndoială că s-a rugat să aibă o călătorie sigură și a ajuns în siguranță la Roma, dar nu înainte de a fi arestat, a trece printr-un naufragiu și a fi mușcat de un șarpe veninos. Experiența lui Pavel ilustrează că atunci când ne rugăm în mod sincer Dumnezeu răspunde, dar uneori în moduri și într-o vreme în care nu ne așteptăm! Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru noi. Căile Lui nu sunt căile noastre. Dumnezeu este mai înțelept decât noi (de fapt, El este omniscient, n.t.), pentru că vede sfârșitul de la început.

Mai târziu, în Epistola către romani, Pavel ne asigură că „în toate lucrurile Dumnezeu lucrează pentru binele celor ce-L iubesc, care au fost chemați potrivit scopului Său (Romani 8:28, NIV). Observați, Dumnezeu lucrează „în” lucrurile care ni se întâmplă. El nu ne împiedică să trecem uneori prin unele lucruri cu care nu ne-am gândit niciodată că ne vom confrunta. Totuși, El este alături de noi, mereu în mijlocul experienței noastre!

Acestea sunt istoria și adevărata frumusețe a Crăciunului. Isus este Emanuel, „Dumnezeu cu noi” (Matei 1:23)! El trece cu noi – uneori ne duce pe brațe – prin suișurile și coborâșurile vieții. Suntem siguri că El știe dorințele inimii noastre, îngrijorările, grijile și bucuriile noastre. El făgăduiește că nu ne va lăsa, nu ne va păsări (Iosua 1:5), va fi cu noi până la sfârșitul lumii (Matei 28:20). A doua Sa venire este reversul transformării și localizării primei veniri. Atunci, El ne va transforma pe noi și ne va lua ca să trăim împreună o veșnicie. Dumnezeu va fi pentru totdeauna cu noi!

Myrna L. Hanna

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video