EA A NĂSCUT

Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle…
Luca 2:7,11

În ultimele șase săptămâni de sarcină m-am simțit exact așa cum se spune, ca o balenă eșuată. Sora mea i-a născut pe ambii copii cu șase săptămâni înainte de termen, așa că ori de câte ori îi spuneam că este extrem de inconfortabil să duci sarcina până la capăt, ea nu înțelegea niciodată ce înseamnă acest lucru.

În istoria nașterii lui Isus, hangiul este adesea blamat că a închis ușa în fața Mariei și a lui Iosif. Desigur, eu aș fi renunțat la camera mea în favoarea lor, nu-i așa? Trebuie să fi fost evident pentru hangiu că femeia era însărcinată și extenuată din cauza călătoriei. Nu ar fi fost normal ca acesta să găsească o cameră sau un loc în casă pentru ea?

Dar nu, nu aceasta era preocuparea hangiului. El era extrem de conștient că locul ar fi devenit contaminat din cauza necurăției produse de naștere. Proprietarul unei case avea nevoie de spațiu aparte pentru nașterea unui copil. Necurăția dura o săptămână în cazul nașterii unui băiat și două săptămâni pentru o fată, dar mama trebuia să stea departe, pentru a se curăți, în total cincizeci de zile după nașterea unui băiat și optzeci de zile după nașterea unei fete (vezi Leviticul 12).

Ce proprietar de casă avea suficiente camere libere pentru a primi o călătoare gata să nască? Chiar dacă ar fi fost pusă deoparte o cameră, nu se știa niciodată cât urma să dureze până când mama avea să fie în stare să călătorească spre casă împreună cu nou-născutul ei. Hangiul știa că sarcina avansată a Mariei nu scuza încălcarea legii atunci când familia lui și alți musafiri erau adunați sub acoperișul lui. El nu voia să riște pierderea mijloacelor de trai acceptând ca Maria să nască în hanul lui.

Prin prisma carantinei globale din 2020, în urma pandemiei COVID-19, putem să înțelegem ce înseamnă pierderea mijloacelor de trai timp cincizeci sau optzeci de zile pentru proprietarul unei afaceri mici și angajații lui.

Am luat eu în considerare dilema hangiului când a ales Tora, închizând ușa în fața Mariei și a lui Iosif? Dacă respectarea Cuvântului lui Dumnezeu pare o nebunie și contravine legilor civile? Cunosc suficient de bine vocea lui Dumnezeu ca să mă las călăuzită de ea fără niciun regret? Sau acționez așa cum consider că este bine, fără să consult Legea sau Prorocii? Sunt pregătită să păzesc poruncile lui Dumnezeu, cu orice preț?

Rebecca Turner

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor