CREDINȚĂ VS TEAMĂ

Domnul Dumnezeu este tăria mea; (…) şi mă face să merg pe înălţimile mele.
Habacuc 3:19

Impala nu este doar numele unei mașini pe care o produce Chevrolet, este și numele unui animal care trăiește în Africa. Acesta sare trei metri și jumătate în înălțime, la o distanță de aproximativ nouă metri. Dar există ceva neobișnuit la aceste animale. În ciuda incredibilei lor abilități de a sări, impala poate fi ținută într-o cușcă în orice grădină zoo care are un gard de doar un metru înălțime. Motivul: aceste animale nu sar niciodată peste un zid, dacă nu pot să vadă unde aterizează picioarele lor!

Nu-i așa că nu suntem foarte diferiți de acest animal african, impala?

De-a lungul vieții, mulți dintre noi atingem înălțimi mari și acoperim distanțe vaste. Însă acel mic zid ne poate opri, făcându-ne propriii prizonieri.

Cunosc acel zid. Este teama. Acel zid m-a oprit să fac multe lucruri bune în viață.

Acel „zid de un metru” m-a oprit să ating obiectivul lui Dumnezeu cu mine, acela al slujirii, pentru că mi-a fost teamă că nu sunt suficient de bună, că nu știu suficient de multe și că nu sunt suficient de deșteaptă.

Acel „zid de un metru” m-a oprit să ating obiectivul lui Dumnezeu cu mine, acela al bucuriei,pentru că mi-a fost teamă de ceea ce vor crede alții despre mine.

Acel „zid de un metru” m-a oprit să ating obiectivul lui Dumnezeu cu mine, acela al libertății,pentru că mi-a fost teamă că nu eram suficient de puternică pentru a merge acolo unde nu puteam vedea unde vor ateriza pașii mei.

Care este acel „zid de un metru” pentru voi? Îmi imaginez că mulți dintre voi, ca și mine, ați îngăduit ca acel zid să vă oprească să atingeți obiectivul și viziunea pe care le-a avut Dumnezeu pentru viața voastră.

Credința și teama au mai multe în comun decât credem: Ambele cer să fie împlinite.

Ce vom îngădui să fie împlinit în viața noastră?

Ca și israeliții care au trecut Marea Roșie punându-și piciorul în apă – apoi privind cum se despică marea – după ce vom face primul pas, următorul pas ni se va descoperi. Numai păşind peste zid vom vedea unde va ateriza piciorul nostru. S-ar putea să nu vedem fiecare pas, dar trebuie să fim siguri că, pe măsură ce vom înainta, credința noastră va fi împlinită!

Bonita Joyner Shields

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video