DIN APA VIE

În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”
Ioan 7:37,38

Nu se aștepta ca acea zi să aducă schimbări atât de dramatice în viața ei. La fântâna lui Iacov, un bărbat evreu i-a cerut ei, o femeie samariteană, să-i dea apă să bea. Desigur, avea suficientă experiență când venea vorba de bărbați. De fapt, avusese un bărbat după altul, trăind în concubinaj. Totuși, vorbind cu Isus, iar Acesta descoperindu-i cine este El, și-a dat seama că era total diferit de bărbații cu care interacționase până atunci.

Întâlnirea acestei femei cu Hristos este una dintre relatările mele biblice preferate. Istoria ei arată cât de repede se poate schimba o viață după ce Îl întâlnește pe Domnul Isus. De atunci încolo, putem să bem din aceeași apă vie – relația cu El – pe care i-a făgăduit-o acelei femei. În Psalmii 34:8, Domnul ne încurajează: „Gustați și vedeți ce bun e Domnul.” Când femeia samariteană și-a dat seama că Domnul Isus era Mesia, nu I-a mai adresat nicio altă întrebare. Imediat, L-a acceptat ca Domn al ei. Viața ei avea să nu mai fie niciodată la fel.

Deși Domnul Hristos nu ne condamnă, o întâlnire cu El ne obligă să vedem cine suntem noi cu adevărat. Această înțelegere de sine are menirea nu să ne facă să ne simțim rău sau oribil, ci să vedem cât de mult avem nevoie de Hristos ca Mântuitor al nostru. Ca și femeia aceasta care își umplea viața cu relație după relație, nu ne umplem și noi viața cu lucruri sau oameni care sperăm să ne satisfacă? Dar acestea nu ne pot satisface. Doar Domnul Isus poate acest lucru. Doar apa vie poate să aducă alinare sufletului nostru însetat. Iar atunci când ne încredem în El pentru putere, putem să renunțăm la relații nesănătoase, la obiceiuri nesănătoase și la dependențe, pe care le-am încurajat ca să fim împliniți. Nu va mai trebui să mergem „de la un bărbat la altul” în căutarea împlinirii. Apa vie va împlini nevoile sufletului nostru și ne va face liberi să mergem spre destinația pe care o are Dumnezeu pentru noi.

După întâlnirea de la fântână, femeia samariteană a devenit imediat purtătorul de cuvânt al lui Hristos. S-a întors în cetatea ei și le-a spus tuturor despre Omul pe care Îl întâlnise. Odată ce ați gustat și ați văzut că Domnul este bun, inima vi se umple de o nouă bucurie și nu veți putea să păstrați doar pentru voi bunătatea Domnului.

Shushanna Mignott

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor