UN BRETON PREA SCURT

Dacă vreunul dintre voi nu știe cum să înfrunte o anumită problemă, nu trebuie decât să-L întrebe pe Dumnezeu – care dă cu generozitate tuturor oamenilor, fără să-i facă să se simtă ridicoli sau vinovați – și va putea fi sigur că îi va fi dată înțelepciunea necesară.
Iacov 1:5, Phillips

Mami, nu ar trebui să tunzi bretonul lui Kathy? am întrebat eu.

La nouă ani, începusem să observ lucruri de felul acesta.

– Da, o să-l scurtez curând, a încuviințat ea.

Pe timpul verii, locuiam în tabăra de tineret a bisericii, unde părinții mei lucrau. O zi mai târziu am observat din nou bretonul lui Kathy, sora mea, care avea șase ani.

– De ce să nu-ți tai eu bretonul, am întrebat-o pe Kathy.

Când s-a îndoit de priceperea mea, i-am răspuns:

– Cât poate fi de greu?

Kathy s-a așezat pe un scaun în cabana noastră. Luând în mână foarfeca, am început să tai. Dar oare  de ce nu puteam să țin drept? Tot se ducea în sus. Întâi într-o direcție, apoi în alta. Și bretonul devenea tot mai scurt. Era mai greu decât îmi închipuisem. Nu mai eram așa de sigură pe mine, intrasem în panică, când am auzit un glas cunoscut. Mama a deschis ușa și a înțeles totul dintr-o privire.

– Mami, am crezut că te ajut scurtând eu bretonul lui Kathy, dar nu a mers bine, am mărturisit eu. Poți să repari tu?

Niciun cuvânt de reproș sau mustrare! Doar:

 – Oh, ar fi fost bine să ajung mai repede. Să vedem ce putem face. Și a luat foarfeca. Hm, nu prea am ce să mai îndrept!

 A încercat să îndrepte ce mai rămăsese din bretonul lui Kathy.

– E bine că părul crește, a spus mama optimistă. Îmi pare rău, Kathy, dar e tot ce am putut să fac cu ce a rămas din bretonul tău.

Nu mult după acest incident, am tuns bretonul meu, mai cu succes de data aceasta. Cândva, mai târziu, mama m-a întrebat:

– Rhonda, crezi că ai putea să mă tunzi?

Cât de ușor ar fi putut lucrurile să ia o altă turnură? Atitudinea practică, înțelegătoare, orientată spre soluții a mamei mi-a dat încredere să încerc din nou. Iar Dumnezeu făgăduiește că atunci când venim la El nu ne face să ne simțim nici ridicoli, nici vinovați. El vrea și poate să ne ajute. El răscumpără greșelile noastre și le folosește în bine.

Rhonda Bolton

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor