SALVAREA COPIILOR NOȘTRI – PARTEA 2

Eu sunt Cel de partea ta, apărându-ți cauza, salvându-ți copiii.
Isaia 49:25, The Message

Târziu, după-amiaza, mergând să investighez situația dificilă în care se afla bobocul de gâscă, am găsit câțiva vecini care încercau să intervină. Singurul bărbat din grup era jos, aproape de familia de gâște, încercând să se apropie de boboc. Dar, de fiecare dată când era aproape, părinții lansau un atac, bătând puternic din aripi. Făceau tot ce le stătea în putere ca să-și protejeze puiul. Atunci, bărbatul a încercat să atragă familia departe, ademenindu-i pe ceilalți boboci cu firimituri de pâine. Părinții i-au urmat pentru a-i proteja de noul „pericol”. Astfel, bărbatul a îngenuncheat lângă cel de care eram îngrijorați. Ceea ce noi ceilalți nu am văzut – sau gâștele nu au putut să înțeleagă – era că acolo exista o capcană invizibilă care îl ținea prins pe micuț și din care acesta nu putea scăpa și nici părinții nu-l puteau elibera.

Bărbatul a strigat că bobocul era prins într-o plasă din plastic transparent și a cerut o foarfecă pentru a elibera bobocul. Locuiam cel mai aproape, așa că m-am mișcat repede. Curând, cu părinții departe de locul cu pricina și având instrumentul potrivit, bărbatul a putut să taie ochiurile plasei care îl ținuse captiv pe micuț. În câteva minute, el l-a eliberat pe bobocul de gâscă și l-a așezat în picioare – spre ușurarea și încântarea tuturor.

Sunt multe ocazii în viață în care copiii noștri – copii mici, adolescenți sau maturi – fie din neglijență, fie din nesăbuință sau doar din ignoranță ajung să fie ademeniți în capcanele păcatului. Cei mai mulți părinți, în special mamele, dau tot ce pot ca să-și salveze copiii, să-i elibereze din pericol. Totuși, asemenea acelei perechi de gâște, adesea nu avem la îndemână ce ne trebuie pentru a-i salva. De multe ori am trăit agonia neajutorării, inerentă slăbiciunilor noastre omenești. Atunci am fost obligați să ne reamintim că avem nevoie de un om care să intervină. Nu, nu este vorba de tații noștri pământești, ci de Omul Isus Hristos, singurul care poate să ne ajute în astfel de vremuri. Învățați o lecție de la gâște. Să nu împiedicăm eforturile Sale de salvare prin insistența noastră de a-I bara drumul. Aduceți-vă aminte că noi nu ne putem salva copiii în nicio circumstanţă. Doar El, care Şi-a vărsat sângele nevinovat și a murit pe cruce – pentru ei – poate să-i salveze, și El a făgăduit că o va face. Îl rog azi să împlinească această făgăduință și în dreptul meu.

Ella Louise Smith Simmons

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor