CINE ESTE FEMEIA ACEEA? – PARTEA 2

Totuşi niciunul nu I-a zis: „Ce cauţi?” sau: „Despre ce vorbeşti cu ea?”
Ioan 4:27

În timp ce Domnul Isus și femeia de la fântână continuau să converseze, ucenicii Lui s-au întors din cetate și s-au minunat văzând-L vorbind cu o samariteancă. Totuși, nimeni nu l-a chestionat.

De îndată ce Domnul i S-a revelat ca fiind Mesia, samariteanca a plecat de la fântână, lăsându-și găleata acolo. S-a dus în cetate să împărtășească prin ce trecuse și să-i aducă și pe alții ca să-L întâlnească pe Mântuitorul. Textul din Ioan 4:39 arată că „mulţi samariteni din cetatea aceea au crezut în Isus din pricina mărturiei femeii, care zicea: «Mi-a spus tot ce am făcut.»”

Această întâmplare nu se află în evangheliile sinoptice (Matei, Marcu și Luca – ai căror scriitori descriu evenimente similare într-o ordine similară, în opoziție cu Evanghelia lui Ioan). Doar Ioan scrie despre acest eveniment în capitolul 4. Permiteți-mi acum să vă spun de ce am ales să vi-o prezint pe femeia de la fântână.

În 1988, după douăzeci și șapte de ani de pauză, m-am întors la rădăcinile mele confesionale. Eram la o întâlnire de tabără a bisericii, pe muntele Vernon, Ohio, când am întâlnit-o pe „femeia de la fântână”. La o întâlnire de seară, după relatarea unei mărturii puternice a uneia ca mine, vorbitorul Dan Matthews a făcut un apel către cei prezenți. Spre surpriza mea, am răspuns… mergând foarte încet, pe un traseu sinuos și așezându-mă la douăsprezece rânduri de platformă. Însă Dan m-a observat și, când a terminat de vorbit cu toți cei aflați în față, s-a întors spre locul unde eram așezată. Am avut o minunată conversație în prezența Duhului Sfânt. Mi-a povestit istoria femeii samaritene rătăcite: cum L-a întâlnit pe Mântuitorul la fântână și cum viața ei s-a schimbat. Deși urmasem doi ani la o școală elementară creștină, doi ani la un liceu confesional și mai bine de doi ani la un colegiu creștin – și participasem la serviciile bisericii și la Școala de Sabat timp de mulți ani – nu mi-am putut aminti să fi auzit această întâmplare! În acea seară am simțit că sufletul îmi este însetat și că eram pregătită pentru reînnoire.

După ce Dan s-a rugat special pentru mine, el mi-a lansat provocarea să ne rugăm unul pentru altul timp de o lună. Am corespondat de câteva ori. În cele din urmă, a fost rebotezată în 1990, în principal datorită mijlocirii sale în favoarea mea, și nu am mai privit niciodată înapoi.

Cine a fost femeia de la fântână pe care a venit Domnul Isus să o găsească? Eu sunt femeia aceea!

Patricia Hook Rhyndress Bodi

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor