CERERI DE RUGĂCIUNE

Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.
Efeseni 3:20

Doamna Goring! Doamna învățătoare!” Elevii mei de clasa a doua îmi strigau numele și îmi spuneau cererile lor. Nicidecum nu așteptau să le vină rândul. Câțiva dintre dragii mei elevi mă strigau, fiecare cu o cerere sau o întrebare diferită. Deveneam tot mai frustrată, deoarece vedeam că nu fac față. Cum aș putea răspunde la fiecare întrebare și cum aș putea îndeplini fiecare cerință dacă toate vin deodată? Îmi amintesc ce gândeam în acele clipe: Sunt doar un om și ei îmi pun un milion de întrebări o dată! Cum aș putea să răspund tuturor nevoilor lor?

Câțiva ani mai târziu, meditând la această experiență, în mintea mea s-a născut o paralelă spirituală. Mi-am dat seama că Dumnezeu întotdeauna aude toate rugăciunile noastre și cererile pe care I le trimitem. El nu este copleșit de magnitudinea de milioane de oameni care Îi aduc cererile în rugăciune, chiar dacă ne-am rugat Lui toți, în același timp.

Dumnezeu aude fiecare persoană. El înțelege limba fiecărui om. Și El este cu totul capabil să răspundă la fiecare rugăciune, să împlinească fiecare cerere și să îngrijească de nevoile fiecărei persoane de parcă un singur om i-ar aduce cereri prin rugăciune.

Dumnezeu se ocupă de tot universul, și totuși El are timp pentru creația Sa umană și este atent la fiecare dintre noi în mod atât de personal și minunat.

Uneori îmi întreb prietenii apropiați – cei cărora mă destăinui – dacă nu îi exasperez cu problemele mele. Ei întotdeauna îmi spun că nu îi exasperez și că se roagă sincer pentru mine. Sunt recunoscătoare pentru prietenii mei de aici, de pe pământ. Dar mai mult sunt recunoscătoare pentru Tatăl meu care este în ceruri, dar care este prezent și jos, pe pământ, prin Duhul Său.

Apreciez foarte mult modul în care Dumnezeu nu obosește niciodată auzindu-mi problemele, preocupările și visurile. Îmi place că El mă ascultă de parcă aș fi singurul om din lume (la fel cum face și pentru tine) și apreciez din inimă modul în care El răspunde întotdeauna rugăciunilor mele dincolo de ce aș putea cere sau mi-aș putea imagina.

Dumnezeu nu ne dă întotdeauna ce dorim. Dar El întotdeauna ne dă răspunsurile de care avem nevoie. El este un Dumnezeu bun care ne iubește din toată inima. El știe ce este mai bine pentru noi și El nu obosește niciodată în a ne împlini nevoile.

Alexis A. Goring

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor