DOISPREZECE CĂȚELUȘI GOLDEN

Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. (…) Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac.
Psalmii 121:5,6,8

Un membru al echipei de la bucătărie de la centrul de îngrijire avea un labrador galben care făcuse doisprezece cățeluși aurii. Când cățelușii aveau o lună și două zile, bucătarul i-a adus pe micii jucăuși în foișorul centrului pentru Ziua de distracții în familie. Câțiva dintre participanți și-au adus și micuții lor cu ei. Cu toții am fost fermecați. Totuși, mama cățelușilor părea extenuată. Mare parte din acea dimineață s-a odihnit, dar permanent privirea ei era asupra cățelușilor. Când un copilaș a scăpat accidental un cățeluș agitat, cățeaua a fost de îndată lângă el. Ce am observat în acea zi a fost chintesența dragostei altruiste. În ciuda oboselii, ea știa instinctiv că era păzitorul cățelușilor ei – o vagă reflecție a grijii lui Dumnezeu pentru copiii Săi.

Cățelușii s-au dezvoltat. Pe măsură ce au crescut, ei aveau nevoie de învățăturile modelatoare ale mamei lor. Dumnezeu știe acest lucru despre toate creaturile Sale și știe că și noi avem nevoie de un exemplu pe care să îl urmăm. Pavel ne oferă un sfat înțelept, pe cât de simplu, pe atât de complex: „Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu” (Efeseni 5:1,2). În acea dimineață, prin grija cățelei pentru puii ei, am fost martora unei taine profunde.

În buletinul informativ din luna următoare au fost incluse mai multe poze cu câțiva locatari bucuroși ai centrului îmbrățișând cățelușii aurii. Tânjesc și eu după acea legătură plină de har dintre dragoste, grijă, atingere mângâietoare și acea tensiune blândă – să aducă lumină în inima și sufletul meu. Tânjesc după frumusețea incredibilă a cerului.

Doamne, Îți mulțumesc pentru oportunitatea de a studia mai mult despre adevărurile prețioase găsite în lucrurile create de Tine și în Cuvântul Tău sfânt.

Tu ce poți face pentru a ajuta la răspândirea adevărului din Cuvântul Său? Ce experiență personală poți folosi pentru a le prezenta vecinilor tăi dragostea lui Dumnezeu pentru noi, copiii Săi de pe pământ?

Glenda-mae Greene

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor