BINECUVÂNTAREA ASCULTĂRII – PARTEA 2

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui,și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Matei 6:33

La începutul carierei mele ca asistentă medicală, cea mai mare dorință a mea a fost să devin moașă. Astfel că după absolvire m-am angajat într-un spital în Secția de obstetrică. După ce am acumulat doi ani de experiență clinică, am fost acceptată într-un program de moașe la o universitate importantă din Washington, D.C., zonă în care primisem și certificarea. Câțiva ani mai târziu, familia noastră s-a mutat în Alabama ca să le putem oferi copiilor noștri o educație creștină. Deși aici lucram în ture de noapte la spital, pe lângă faptul că eram instructoare clinică cu jumătate de normă la universitate, am hotărât să mă înscriu la master. Având doar un sfert din taxa de studii, am pășit înainte prin credință și m-am înscris la program, știind că trebuia să fac naveta două ore dus și două ore întors. Deși au trecut doi ani până când soțul meu a reușit să vândă casa din Maryland și să ni se alăture, cu siguranță Dumnezeu era la cârmă. Înainte de terminarea primului trimestru, mi s-a spus că mă calific pentru a primi instruire în asistență medicală din partea National Institutes of Health. Ce binecuvântare! Mare este Dumnezeu!

Acest lucru m-a ajutat să obțin două masterate, inclusiv unul în specializarea moașă, și să accept statutul de profesor cu normă întreagă la universitate ca profesor asistent în asistență medicală. După ce au absolvit facultatea și cei trei copii ai noștri, am acceptat o detașare ca instructor pentru moașe în Kentucky. Când la clinică s-a redus personalul, oferindu-se o compensație financiară – și când soțul meu a acceptat pensionarea timpurie din funcția sa guvernamentală – am simțit că Dumnezeu pregătea calea pentru ca eu să accept invitația de a mă alătura unei universități creștine din Kenya pentru a le preda viitoarelor moașe. După ce ne-am luat timp să ne rugăm, am fost convinși că această chemare în Africa era una divină, așa că am acceptat fără ezitare. Eu și soțul meu am petrecut șase ani frumoși și fericiți în țara natală. La un an după ce ne-am întors acasă am fost chemați din nou în Africa, de această dată pentru a înființa un program de studii de licență în asistență medicală la o universitate creștină din Ghana. Acesta a fost apogeul carierei mele în asistență medicală. Îl laud pe Dumnezeu pentru călăuzirea Sa.

Cu adevărat El poate face mult mai mult decât ne putem imagina noi. A fi ascultător de Dumnezeu îți aduce fericire și bogăție în viață. Când Îl punem pe El pe primul loc, El ne va răsplăti dincolo de ce am putea noi cere sau gândi (Efeseni 3:20). Ce Dumnezeu măreț slujim!

Lydia D. Andrews

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor