SINDROMUL AUTOSUFICIENȚEI – PARTEA 1

Pot totul în Hristos, care mă întărește.
Filipeni 4:13

Este momentul să mărturisesc – mă lupt cu o tulburare pe care o numesc sindromul autosuficienței! Sunt o persoană foarte independentă și așa am fost încă din copilărie. Am început să umblu la nouă luni, dacă asta vă spune ceva. A mă bizui pe Dumnezeu în orice, de când mi-am predat viața Lui în urmă cu multe decenii, chiar este o provocare pentru mine uneori. Am tendința să las pe seama Lui problemele mai importante și să încerc să rezolv eu detaliile „mai mici”, ca să nu Îi irosesc timpul.

Am crescut într-o familie în care a trebuit să îmi port singură de grijă mie, dar și fraților mei încă de la o vârstă fragedă. Copil fiind am muncit din greu, am făcut muncă fizică pe care doar bărbații mari ar trebui să o facă. Acest lucru m-a ajutat să am o etică a muncii foarte bună, lucru pe care îl apreciez foarte mult. De asemenea, mi-a dat o durere de spate pentru toată viața, lucru pe care nu îl apreciez atât de mult! Am fost învățată, prin cuvânt sau exemplu, că trebuia să fac lucrurile singură. Pe măsură ce creșteam, mi-a fost ușor să cred că dacă voiam ca să fie ceva făcut (sau făcut bine), trebuia să îl fac eu. Poate că mulți dintre voi înțeleg afirmația mea!

Acest lucru m-a ajutat în multe aspecte în viață. De exemplu, am fost angajată în diverse funcții tocmai datorită abilităților mele, eticii muncii și a dedicării. Sunt binecuvântată că Dumnezeu mi-a dat atât de multe talente. Vă rog să nu mă înțelegeți greșit; nu mă laud. Pur și simplu recunosc ce a făcut Dumnezeu în viața mea. Totuși, uneori îmi este mai ușor să funcționez bazându-mă pe aceste abilități înnăscute și dăruite de Dumnezeu decât să mă bazez pe Dumnezeu – pe moment – pentru abilitate, înțelepciune, tărie și cunoștință, printre altele.

Ca tânără mi-am predat viața lui Hristos și I-am cerut să mă călăuzească și să îmi îndrume pașii. Faptul că m-am predat lui Hristos a fost cea mai mare realizare… și încă este dorința și lucrul de o viață. Totodată este una dintre cele mai mari provocări. Nu în toate aspectele, dar atunci când vine vorba să depind și să mă bizui pe Dumnezeu în chestiuni și sarcini zilnice. Mie îmi este ușor să mă așez la birou și să încep să răspund la e-mailuri, să scriu materiale promoționale și să fac afaceri la toate nivelurile. Dar îmi este atât de greu să îmi amintesc să Îl rog pe Dumnezeu să fie în toate detaliile și să mă ajute cu fiecare lucru înainte de a începe.

Dacă și tu te confrunți cu aceleași provocări ca mine, te invit să mi te alături în a afirma acest adevăr prețios găsit în Cuvântul lui Dumnezeu: pot totul, dar doar prin puterea lui Hristos!

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor