Un curcubeu pe cer

Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă. (Psalmii 145:16)

Te-ai gândit vreodată la Dumnezeu ca la un părinte care vrea să îți aducă zâmbetul pe buze, care vrea să îți presare ziua cu mici atenții, ca să știi că te privește și că Îi pasă? Îmi amintesc de o poveste pe care mi-a spus-o mama mea, Yvonne, despre nepoata prietenei ei.

Într-o după-amiază senină de vineri, Yvonne conducea grăbită spre librăria din oraș, în speranța că avea să găsească darul perfect pentru nepoata prietenei ei, în vârstă de trei ani. Tocmai aflase că a doua zi avea să fie sărbătorită ziua ei de naștere și că aceasta avea să fie și ultima ei zi în Canada, înainte de a se întoarce acasă, în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

Yvonne s-a uitat cu atenție la lucrurile din magazin: puzzle-uri în culori vii, animăluțe de pluș adorabile, rochițe dantelate, pulovere confortabile și multe alte mărunțișuri. I se părea aproape imposibil să aleagă ceva. Pentru că trebuia să se întoarcă acasă ca să termine pregătirile pentru Sabat înainte de apusul soarelui, Yvonne a înălțat o rugăciune ca Dumnezeu să o ajute să aleagă un cadou care nu doar să îi placă fetiței, ci să îi și fie de folos.

După ce și-a terminat rugăciunea, s-a simțit atrasă spre o carte pe care nu observase înainte. Era o carte despre Noe și arca lui, care îl conducea pe cititor într-o experiență multisenzorială: ilustrații vibrante, sunete de animale care să gâdile urechea și o selecție de texturi de animale pe care să le atingă. Yvonne a fost imediat sigură că acela era cadoul potrivit, așa că s-a dus la casa de marcat ca să îl cumpere.

A doua zi, după prânz, Yvonne i-a oferit darul fetiței. După ce a îndepărtat cu entuziasm hârtia în care era împachetat, micuța a sărit de bucurie în timp ce ținea cartea strâns. Bunicii ei nu îi venea să creadă.

De unde ai știut că voia asta? a întrebat-o pe Yvonne. Am fost ieri la librărie și m-a implorat să îi iau această carte, dar nu am putut să o cumpăr atunci.

Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

Camille Knight

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor