Rochia mea de un penny

Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

Era în perioada sărbătorilor de iarnă. Trecusem prin mai multe magazine din mall, în căutarea unor haine care să mi se potrivească și să se și încadreze în bugetul meu. Mă îndreptam spre alte două magazine, unde credeam că aș putea găsi ceva, înainte să îmi închei cumpărăturile pentru ziua respectivă. Îl rugasem pe Dumnezeu să mă ajute să îmi completez garderoba, deoarece făcusem curățenie în șifonier și donasem mai multe haine pentru un program de caritate. Voiam să cumpăr haine care, în primul rând, să Îl onoreze pe Dumnezeu și să și arate bine atunci când aveam să le port pentru serviciile divine. Din nefericire, nimic din aceste magazine nu s-a încadrat în aceste categorii.

Ușor dezamăgită, am hotărât să mai intru într-un singur magazin, în drum spre ieșirea din mall. În cele din urmă, am ajuns la un raft cu reduceri, pe care erau expuse produse până în 10 dolari. Căutând un sacou sau o rochie la care aș fi putut adăuga niște accesorii drăguțe ca să creez o ținută potrivită pentru biserică, am văzut o rochie roșie care era mărimea mea. Am ales-o repede, deși părea mai potrivită pentru serviciu sau ca o ținută comodă. Însă pe etichetă nu era niciun preț. Pentru că o luasem de la raftul cu reduceri, mă așteptam totuși la un preț rezonabil. Am mers cu rochia la casă și i-am înmânat-o casierei, care, în loc să scaneze eticheta, a introdus manual codul înainte să anunțe suma totală. Apoi, mi-a spus:

– Vă costă un penny.

– Cât? am întrebat neîncrezătoare.

– Un penny, a răspuns.

Cu un sincer „Lăudat fie Domnul!”, am scos repede portofelul să iau un penny, ca să plătesc pentru rochia mea cea nouă.

Am plecat din magazin bucuroasă că Dumnezeu folosise această experiență pentru a mă învăța o lecție. Pe lângă făgăduința Lui din Filipeni 4:19, voia să știu că El este interesat de toate aspectele vieții mele, chiar și de găsirea unor haine pe care să le port pentru slava Lui. Într-adevăr, Cuvântul lui spune: „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Rochia de un penny a fost modul Lui de a-mi aminti că pot avea încredere că El Se va îngriji de toate nevoile mele chiar înainte ca eu să Îi cer acest lucru.

Claudine Houston

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor