Un stil de viață șubred

Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă şi care este Isus Hristos. (1 Corinteni 3:11)

De fiecare dată când construiește o casă, constructorul se asigură că fundația este foarte rezistentă. Este nevoie de multă muncă și de îndemânare pentru a construi o astfel de temelie. O temelie rezistentă asigură stabilitatea de care este nevoie pentru ca structura să suporte condiții severe în timpul dezastrelor. O structură rezistentă este construită de ingineri constructori care urmează întocmai planurile structuristului. Echipa lucrează împreună pentru același scop, în armonie și în unitate. Orice greșeli făcute sunt discutate imediat și se continuă lucrul.

Uneori s-ar putea ca lucrătorii să fie nevoiți să dărâme o parte care este șubredă și să o reconstruiască. În ciuda lucrurilor cu care se confruntă, ei se concentrează asupra rezultatului: o structură rezistentă pe care o vor sărbători cu bucurie și cu speranță. Cea mai mare răsplată a lor este să vadă o fundație trainică și rezistentă.

Aceleași principii ni se aplică, oarecum, și nouă, creștinilor, și sunt mulți care pot confirma lucrul acesta. Cu toții avem anumite lupte spirituale. Să ne gândim la Iov și la luptele lui (Iov 1–42). În ciuda necazurilor, fundația lui, o credință puternică în Dumnezeu, nu s-a clătinat. Uneori, reușim să trecem cu bine peste furtunile vieții; alteori, suntem zguduiți de ele. Alegerile pe care le facem în ce privește stilul de viață ne pot șubrezi spiritual. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțăm sau să ne lăsăm doborâți, indiferent de puterea cu care ne atacă vrăjmașul. Trebuie să ne uităm la Cel care, cu brațele întinse, ne îndeamnă să fim curajoși. Atunci, putem spune cu încredere: „Isus este veșnic, iar temelia mea în El este trainică.”

Pe de altă parte, dacă fundația ne este compromisă, viața noastră va fi adeseori haotică. Diavolul va deține controlul. Dar dacă vom face din Hristos temelia noastră, roada bună pe care o vom aduce va trece testul timpului.

Pune-ți picioarele pe Stânca Vieții, care este Isus Hristos! Temelia Mântuitorului nostru a fost Tatăl Lui. El este veșnic și de neclintit. Făgăduințele Lui sunt adevărate și dătătoare de viață. Încrede-te în Cuvântul Lui și fii supusă! Îngenunchează și cere‑I în fiecare zi să te umple cu Sine! Încrede-te în căile și în planurile Lui (Isaia 55:8), pentru că El știe mai bine. Fii credincioasă până la capăt! Lasă-L pe Isus să fie singura ta Temelie, veșnică și neschimbătoare. „Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”

Corletta Aretha Barbar

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor