Mesagerul lui Dumnezeu

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

Ploua foarte tare în acea zi de primăvară, în 1997, în timp ce mergeam spre universitate pentru cursul de informatică. Pe drumul dintre clădirea administrației și bibliotecă, printre studenți grăbiți și umbrele, m-am uitat în jos și am văzut un plic alb pătrat. O voce din interiorul meu mi-a spus: Ridică-l! L-am ridicat și am simțit ceva gros în interior. Inima a început să îmi bată cu putere când m-am uitat înăuntru și am văzut bani. Nu puteam să îmi cred ochilor. În noaptea anterioară, Îl implorasem pe Dumnezeu că îmi ușureze povara financiară. Mă rugasem specific ca El să îmi trimită 1 000 de dolari. După curs, m-am dus repede acasă. Pe plic nu era scris niciun nume, așa că l-am deschis cu mare entuziasm. Înăuntru am găsit 950 de dolari.

Am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu, dar am realizat că eu cerusem 1 000 de dolari, iar în plic se aflau numai 950. Entuziasmul mi-a dispărut în timp ce mă întrebam: Cine a pierdut banii aceștia? Un alt student? Un părinte cu copii? M-am rugat fierbinte ca Dumnezeu să mă conducă spre cel căruia îi aparțineau banii. A doua zi am sunat la obiecte pierdute și am căutat anunțuri pe panourile de afișe din campus, dar nu am găsit niciun semn despre cineva care pierduse bani. M-am rugat din nou ca Dumnezeu, care mă făcuse să ridic banii, să mă ducă și la cel căruia îi aparțineau.

Două săptămâni au trecut și eu mă duceam la slujba mea cu jumătate de normă, unde lucram ca operator de telefonie în campus. O studentă de lângă mine citea cu voce tare niște rubrici din buletinul informativ al universității. A citit despre o studentă care pierduse 950 de dolari pe drumul dintre clădirea administrației și bibliotecă. Nu puteam să cred ce auzisem. A doua zi am sunat-o pe studentă. A identificat plicul și conținutul. A fost șocată să afle că cineva găsise banii și nu îi cheltuise. Am fost atât de fericită să văd ușurarea pe fața ei când i-am returnat banii.

Am simțit că Dumnezeu mă folosise în timpul meu de nevoie pentru a binecuvânta pe altcineva. Aceasta era o binecuvântare mai mare decât dacă aș fi primit banii pentru care mă rugasem. Dumnezeu mă folosise ca pe un mesager special. De atunci, El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

Donna J. Norman

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor