Ce aș putea face eu pentru Isus?

Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.” (Matei 19:26)

Te-ai întrebat vreodată: Ce aș putea face pentru Isus?

Cu siguranță eu am făcut-o. Simțeam că Dumnezeu nu m-ar putea folosi pentru nicio lucrare, pentru a învăța pe cineva sau pentru orice altceva! La ce Îi puteam sluji eu Lui? Existau alte persoane mult mai capabile să o facă. Eu nu aveam cu ce să ajut Împărăția lui Dumnezeu pentru că, vezi tu, sunt oarbă. Dumnezeu nu avea cum să mă folosească. Doar eram defectă, nu?

Dar Dumnezeu avea un plan diferit, așa cum are adesea. La vreo cinci ani după ce m-am botezat, am început să mă implic în Departamentul de Misiunea Femeii. Am fost secretară câțiva ani, apoi mi s-a oferit oportunitatea de a conduce acest departament în biserica din care făceam parte. Dumnezeu știa că aveam nevoie să mă obișnuiesc mai întâi cu rolul de secretară pentru a lua măcar în considerare un rol de conducere. Cu siguranță, El știa deja că avea să se ivească o astfel de oportunitate. Emoționată, dar și entuziasmată, am acceptat această onoare. Nu știam cum aveam să îmi îndeplinesc sarcinile, dar știam făgăduința lui Dumnezeu că „la oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26).

Era tot ce aveam nevoie ca să merg mai departe. Nu contează dacă noi putem să facem un lucru sau nu; ceea ce contează este că Dumnezeu poate să facă acel lucru prin noi. Puteam să folosesc drept scuză faptul că sunt oarbă ca să nu lucrez pentru Dumnezeu și oamenii ar fi înțeles lucrul acesta. La urma urmei, cine se așteaptă ca o fată oarbă să conducă un departament de slujire? Este destul de greu să trăiești zi de zi cu o asemenea dizabilitate. Dar eu am ales să mă folosesc de faptul că sunt oarbă pentru a arăta puterea lui Dumnezeu. Aleg să fiu pânza goală pe care Dumnezeu Își pictează capodopera. De fiecare dată când mă implic într-un proiect, mă gândesc ce anume pot face eu și ce trebuie să încredințez altcuiva. Totodată, mi-am dat seama că cineva care mă privește cum îmi duc viața de zi cu zi poate vedea puterea lui Dumnezeu lucrând prin mine.

Toate lucrurile sunt posibile câtă vreme Dumnezeu Se află la cârmă! Nu trebuie să știm din prima cum să facem totul; Dumnezeu deja cunoaște rezultatul. Încrede-te numai în planurile Lui!

Cyndi Woods

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor