Prețul pe care nu-l puteai plăti

El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor. (Coloseni 1:13,14)

Ai simțit vreodată că L-ai dezamăgit pe Dumnezeu și I-ai pierdut dragostea?

Îmi amintesc o perioadă când simțeam că făcusem atât de multe greșeli, încât Îl dezamăgisem pe Dumnezeu până într-acolo încât nu mă mai iubea deloc. Vrăjmașul încerca să mă convingă că Dumnezeu nu mă iubea și că avea să mă pedepsească amar pentru păcatele mele.

Într-o dimineață, simțeam povara vinovăției, așa că m-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu un semn al dragostei Sale, un mesaj că încă mă iubea.

Toată ziua, la muncă, m-am luptat cu sentimente de vinovăție, dar pe drum spre casă Duhul Sfânt mi-a adus în minte un cântec. L-am ascultat și, spre sfârșitul lui, solistul spune: „Copile, ești iertat și ești iubit.” (Jimmy Needham, „Forgiven and Loved”, Not Without Love, 2008) Acele versuri mi-au străpuns inima și am simțit imediat prezența lui Dumnezeu, care îmi spunea că acele versuri erau răspunsul la rugăciunea mea. Am lăsat acele cuvinte să îmi umple sufletul și ochii au început să îmi lăcrimeze.

Pentru că ești un copil al lui Dumnezeu, ai fost răscumpărat prin sângele lui Isus. Dumnezeu nu Și-a trimis Fiul să te judece (Ioan 3:17), ci să te mântuiască.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, cuvântul a răscumpăra înseamnă „a plăti prețul unui lucru vândut sau amanetat” sau „a elibera o persoană din captivitate în schimbul unei sume de bani”.

Odată ce Îl accepți pe Isus ca Mântuitor, El devine Răscumpărătorul tău prin moartea Sa.

Cu alte cuvinte, libertatea și răscumpărarea îți aparțin, pentru că Isus le-a cumpărat pentru tine. În Hristos suntem liberi de puterea pe care păcatul ar avea-o asupra noastră și de lanțurile vrăjmașului.

Nu te liniștește gândul prețului (1 Corinteni 6:19,20) care a fost plătit pentru tine? Este un preț foarte mare, unul care ar putea fi plătit numai printr-o dragoste adevărată și necondiționată.

Nu este minunat că nu trebuie să te mai simți judecată sau nedemnă din cauza alegerilor făcute, care poate L-au dezamăgit pe Dumnezeu? Astăzi, bucură-te știind că ai fost răscumpărată!

Shushanna Mignott

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor