Drumul cel mai bun

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Mi s-a amintit de curând despre cât de des Dumnezeu permite ca anumite lucruri să ni se întâmple – lucruri pe care nu le dorim, dar care ne sunt de ajutor pe termen lung. Tocmai mă mutasem în Arizona, Statele Unite ale Americii, împreună cu soțul meu, Jonathan. A durat câteva săptămâni până când am putut, în sfârșit, să umblu prin oraș fără să folosesc GPS-ul. Într-o zi trebuia să mă întâlnesc cu Jonathan după ce ieșea de la lucru, ca să mergem la cumpărături în Phoenix, localitate care se află la câteva ore de condus distanță. Eram în întârziere. Imaginează-ți disperarea mea când am încercat să ies din cartier și singurul drum de ieșire (sau așa credeam eu!) era complet blocat pentru construcții. Aveam să întârzii și mai mult!

După ce am condus frustrată vreme de zece minute, am găsit un poștaș care mi-a spus cum să ies din cartier – pe un drum pe care nu îl știam. Eram supărată pentru că Asociația de proprietari nu ne spusese despre închiderea drumurilor, lucru pe care ar fi trebuit să îl facă.

Ne-am întors din Phoenix după căderea întunericului. L-am lăsat la serviciu, ca să își ia camioneta. I-am spus, de asemenea, cum să ajungă acasă. Avea ceva de făcut în atelier, așa că m-am întors acasă. Când Jonathan a plecat din atelier, afară era o furtună teribilă, ce făcea ca semnele rutiere să fie greu de văzut. Cartierul nu are foarte mulți stâlpi de iluminare, ceea ce, în combinație cu ploaia, îl transforma în „locul perfect” pentru a te pierde. Soțul meu m-a sunat și i-am explicat cum să ajungă acasă de acolo de unde se afla.

Chiar dacă era frustrat că se pierduse, Jonathan mi-a spus că văzuse un alt drum care ar putea fi o ieșire din cartierul nostru. A doua zi dimineață a verificat și era un drum și mai bun. Noul drum îl ajută să ajungă la serviciu cu câteva minute mai repede, iar pentru mine este un drum mai ușor, mai rapid și cu o priveliște mai frumoasă atunci când mă duc în oraș. Dacă nu s-ar fi închis drumul principal, nu am fi descoperit niciodată drumul mai bun. Acum numai pe acesta îl folosim.

Nu așa se întâmplă în viață? Vrem ca lucrurile să aibă loc așa cum și atunci când vrem noi, dar Dumnezeu are adeseori un plan diferit. S-ar putea ca unele circumstanțe să ne enerveze sau să ne facă să ne simțim frustrați, dar, în definitiv, calea lui Dumnezeu este cea mai bună! Încrede-te în El astăzi ca să te conducă și să te călăuzească pe drumul cel mai bun.

Amanda Nicole Gaspard Collins

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video