Legătura

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

Am montate pe pereții din casă aplice de alamă destul de scumpe. Sunt unele dintre lucrurile de „calitate” și chiar au venit la pachet cu mănuși albe de protecție care să mă ajute să umblu la ele cu grijă.

Chiar dacă arată foarte drăguț, sunt inutile pentru că nu le-am legat la circuitul electric; prin urmare, nu se aprind.

Astăzi zac în pat, somnul din noaptea precedentă nefiindu-mi suficient. Mă doare tot corpul, iar bătrânul meu motan plânge după atenție. Chiar nu vreau să mă ridic din pat și să îmi încep ziua. Poate că și eu trebuie să fiu manevrată cu grijă, asemenea aplicelor. Știu de ce mă simt azi așa, în ciuda faptului că este o frumoasă zi de iunie: am permis grijilor legate de familie să se strecoare în mintea mea și să pună stăpânire pe mine.

Mă uit la aplice și îmi dau seama că nu vor funcționa, dacă nu le voi conecta la sursă. Nici eu nu voi realiza nimic dacă nu voi fi conectată la Tatăl meu ceresc.

Viața are un mod de a trece oamenii prin cele mai grele încercări, mai ales pe cei din generația noastră. Văd și știu că astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să fim legați la Sursă, la Rădăcina credinței noastre.

Dar cum facem lucrul acesta? Creând o legătură cu Sursa noastră spirituală printr-un act de voință dublat de puterea lui Dumnezeu. Un act de voință, chiar și atunci când nu simțim că luăm decizia corectă – cam așa cum simt eu în dimineața aceasta. Trebuie să realizăm că de multe ori Dumnezeu Se folosește de lucrurile enervante din viața noastră pentru a ne binecuvânta și a ne da un imbold – de exemplu, motanul meu plângăcios! Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru el! De fapt, o inimă mulțumitoare și puterea de a ne ruga și a acționa pentru binele altora sunt un bun început. Mai mult ca sigur, Dumnezeu vrea ca noi să fim parte din lucrarea pe care o face zilnic în viețile altor oameni, chiar dacă nu are neapărat nevoie de noi pentru aceasta. Este parte din planul Său pentru viața noastră.

Viața mea nu este una ușoară și sunt sigură că nici a ta. Nimeni nu a spus că va fi. În viața fiecăreia dintre noi poate exista multă izolare, multă singurătate, iar Diavolului îi place să ne atace pe fiecare în parte. Cu toate acestea, cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

Laura A. Canning

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor