Totul nou

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

Locuiam de optsprezece ani în casa noastră și am decis că aceasta avea nevoie serioasă de o renovare. Așa că, m-am uitat la oferta de vopseluri lavabile de la magazinul local și m-am decis asupra unei scheme de culori pentru fiecare cameră. Am cumpărat vopsea de calitate, astfel încât să pot spăla pereții, la nevoie. Eram foarte încântată să îmi înfrumusețez casa și să o fac să arate ca nouă. Nu sunt eu cea mai bună menajeră, dar îmi place să am o casă curată. Totuși, când am mutat mobila, am fost surprinsă de cât praf și câtă murdărie se acumulaseră prin cotloane.

Odată mutată mobila, ne-am apucat de văruit. În multe locuri a trebuit să dăm cu două straturi de vopsea, ca să acoperim bine, pentru că încă se vedea vechea culoare. Odată ce am vopsit camerele, le-am curățat și am pus mobila la loc. Era atât de plăcut să stăm și să ne privim casa frumos vopsită – asta până când am ajuns să ne uităm la podele. Vechiul covor zdrențuit și pătat trebuia scos, așa că noul nostru proiect este să căutăm un nou tip de pardosea. Cu toate acestea, este incredibil să vezi cum niște vopsea și un pic de săpun pot înnoi o casă.

Isus vrea să ne înnoiască și pe noi. Dar El face mai mult decât să acopere suprafața vieții fiecăruia dintre noi cu un strat nou de vopsea. El ne curăță cu sângele Lui și ne umple cu Duhul Său pentru a ne înnoi din interior spre exterior. Vechea persoană este greu de îndepărtat și tot încearcă să treacă prin sângele lui Isus și să iasă la suprafață, dar Isus continuă să lucreze în noi pentru a îndepărta petele și marginile zdrențuite, astfel încât El să strălucească în fiecare aspect al vieții noastre. Cu milă și cu compasiune, Isus îndepărtează murdăria și va curăța toate locurile ascunse, dacă Îi permitem, căci singuri nu o putem face. În Iov 14:4 se pune întrebarea: „Cum ar putea să iasă dintr-o fiinţă necurată un om curat? Nu poate să iasă niciunul.”

Nu fiți descurajați totuși, căci Psalmul 51 ne asigură că Dumnezeu poate transforma un om necurat într-unul curat. „Spală-mă, şi voi fi mai alb decât zăpada… Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic” (versetele 7, 10). Poate fi greu să vezi progresul pe care Dumnezeu Îl face în viața ta. Știu că în timp ce vopseam, camerele erau dezordonate, dar când am pus totul la loc.

– Uau! Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6).

Mona Fellers

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor