Ingredientul principal

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

La ultimele sărbători de iarnă, am hotărât că vom avea un brunch (mic dejun spre prânz) împreună, în loc de tradiționala masă de sărbători. Eram foarte entuziasmată pentru că aceasta era ocazia cea mai bună de a-mi demonstra aptitudinile de preparare a omletei în fața fraților mei care nu știau că eu știam să gătesc așa ceva.

Am mers la magazin și am cumpărat tigăi noi pentru omletă, spatule, un aragaz cu două ochiuri, farfurii foarte frumoase și fiecare ingredient care mi-a trecut prin cap. Am amenajat locul unde urma să prepar omletele pentru a imita brunch-ul la un restaurant elegant. Eram pe punctul de a începe și le-am explicat că doream ca fiecare să își aleagă ingredientele și să le pună pe câte o farfurie, cu numele scria pe ea, și apoi eu urma să prepar și să le servesc omleta. Mi-am pus șorțul și eram gata de treabă, foarte entuziasmată și încrezătoare în experiența pe care urma să o am.

Dintr-odată, mi-am dat seama că nu cumpărasem ouă! Toată familia a râs copios. Aveam totul, în afară de ingredientul principal! După ce mi-am venit în fire, le-am spus membrilor familiei: „Există și aici un mesaj.” Și iată-l:

Dragile mele surori, petrecem prea mult timp încercând să ne asigurăm tot timpul copiii noștri au ce le trebuie, că ne susținem soțul, că avem casa curată, că rezolvăm totul la lucru și că biserica are parte de o bucată din timpul nostru. Probabil că, în subconștient, simțim că dacă toate aceste „ingrediente” sunt la locul lor, fericirea noastră este deplină. Totuși, atât de multe dintre noi descoperim exact opusul în experiența vieții noastre.

Oare este posibil ca și noi să fi uitat ingredientul principal? Ingredientul principal în viață este Isus.

L-ai acceptat pe deplin ca ingredient principal în viața ta sau El este doar unul dintre multele ingrediente care îți consumă timpul? Trebuie să fim atente să nu permitem „altor” ingrediente care par mai urgente să ne compromită timpul de care avem nevoie pentru a căuta ingredientul principal: pe Isus. Ideea este că, la fel ca ouăle pentru omletă, Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

Poate de aceea suntem sfătuiți, în Matei 6:33: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Deborah Harris

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor