Tu ești lucrarea lui Dumnezeu

Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. (Efeseni 2:10)

A fost nevoie de foarte mult timp ca eu să mă simt confortabil în pielea mea și să îmi apreciez cu adevărat unicitatea. De obicei, eram cea mai înaltă persoană din clasă și întotdeauna printre cele mai slabe, astfel că în perioada de creștere nu mi-am acceptat pe deplin corpul. Nu îmi plăcea să fiu cea mai înaltă. Nu îmi plăcea faptul că oamenii întotdeauna aveau ceva de comentat cu privire la greutatea mea (sau lipsa ei). Și nu îmi plăcea că nu aveam formele feminine pe care mi le doream (sunt foarte sinceră cu voi!). Doar când mi-am dat seama că Dumnezeu nu face greșeli, am început să mă simt mai confortabil în propria piele. Dacă Dumnezeu nu face greșeli, asta însemna că am trupul pe care El a dorit să îl am – și acest lucru este valabil și pentru tine. Astăzi sărbătoresc faptul că Dumnezeu mă iubește așa cum sunt. El m-a cunoscut înainte ca eu să fiu zămislită.

Ai și tu lucruri care nu îți plac la trupul tău? Ți-ai dori să nu fii așa cum ești?

Poți găsi mângâiere în faptul că ești lucrarea mâinilor lui Dumnezeu. El te-a creat să fii tu. Lumea ne spune că trebuie să arătăm într-un anume fel, dar nu asta dorește Dumnezeu de la noi. Dumnezeu dorește ca noi să fim libere să fim noi înșine și să pășim în identitatea noastră ca fiice ale Lui. Pe lângă aspectul tău fizic, ar trebui să îți accepți aptitudinile și darurile. Chiar dacă aptitudinile tale par ciudate în ochii celorlalți, este în regulă, pentru că părerea lor nu contează.

Tu nu ești imperfectă, nu ești o greșeală, nu ești ciudată și nu ești neobișnuită. Nu s-a făcut nicio greșeală când Dumnezeu te-a creat, în planul Său. Este greu să crezi și să te accepți pe tine însăți când media, Hollywodul și chiar biserica promovează un anume standard ca fiind „normal”. Nu te preocupa să fii „normală”. Tu trebuie să fii ce vrea Dumnezeu să fii. El te-a acceptat, așa că nu mai ai de ce să îți faci griji. Important este ce spune și ce gândește Dumnezeu despre tine. Ai preț și ești frumoasă, pentru că ești fiica Lui.

Lupți să iubești fiecare parte din tine? Scoate-ți jurnalul și, în următoarele cinci zile, scrie cinci lucruri care îți plac la tine. După cele cinci zile, revizuiește lista. Ți s-a părut greu acest exercițiu? Ce concluzii poți trage din această experiență?

Shushanna Mignott

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor