Lecția de geografie

Apoi le-a zis: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

Când eram copil, familia mea a fost vizitată de o misionară. De fapt, când a încercat să ne explice ce era un misionar, eu am fost îngrozită. Nu auzisem foarte multe despre Isus, astfel că nu am fost deloc dornică să Îi „slujesc” în țara mea, cu atât mai puțin „peste hotare”, în „întunecata Africă”. De asemenea, cunoștințele mele de geografie se limitau la teritoriul nostru, așa că unde și ce era Africa?

Surorile mele au ascultat foarte atente prezentarea și povestirile; eu eram mulțumită să mă joc în nisip și doar mă prefăceam că ascultam, deoarece știam din experiențele anterioare că ele aveau să îmi elucideze toate întrebările mai târziu. Acum știu că teama mea venea din faptul că mă așteptam ca doamna aceea să mă invite să merg în Africa imediat, chiar de a doua zi, și eu nu doream să îmi las în urmă familia și casa. Ai fost și tu într-o situație asemănătoare și, dintr-odată, cineva a venit și a spus: „Este lucrare misionară de făcut chiar aici, în localitatea ta!” Acum poți respira – nu trebuie să te muți și să îți lași casa în urmă pentru a fi misionară! Poți „înflori chiar acolo unde ești”!

Îmi place foarte mult să am grijă de butașii mei de muri domestici. Cei fără spini. Dar ei oferă mult mai mult decât faptul că pot fi îngrijiți ușor. Ei „înfloresc” acolo unde au fost plantați. Își întind un braț, se înghesuie să își facă loc printre straturile de resturi vegetale și pământ și încep să dea naștere unei noi plante. De fiecare dată sunt
încântată de această priveliște! Pui de plante!

Eu îmi doresc să înfloresc acolo unde sunt plantată. După ce am fost activă în interiorul bisericii atât de mulți ani, am început să cred că „epuizasem orice resursă” și am început să caut noi modalități de a-I sluji Domnului în societate. Pentru prima dată în viață m-am alăturat unor organizații și cluburi care nu aveau nimic de-a face cu biserica: nu erau rele, doar că erau mai „seculare” decât eram eu obișnuită. Sunt fericită să spun că mi-am creat prietenii frumoase și am reușit să îmi împărtășesc credința în moduri diferite de cele în care o făceam cu frații mei. Dacă se planifica un eveniment în Sabat, pur și simplu le explicam că le doream tot binele, dar nu puteam să fiu prezentă – eu eram la biserică!

Sper că și tu poți găsi o oportunitate de misiune acolo unde ai fost plantată. Eu am găsit o oportunitate în programul bisericii de a le oferi hrană celor care duc lipsă de ea. Nu o fac doar în interiorul unei clădiri, ci și în inima mea, atunci când reușesc să îi ajut pe cei în nevoie. Multe inimi tânjesc să audă despre Isus. Nu vrei să îți întinzi brațele, să sapi adânc și să aduci o viață nouă în El pentru a o planta în împărăția Sa?

Carol Wiggins Gigante

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor