Este un proces

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

Te-ai întrebat vreodată sau L-ai întrebat pe Dumnezeu: „De ce eu? De ce trebuie să trec prin această situație? De ce mi se întâmplă mie?” Eu știu că L-am întrebat. Totuși, am descoperit că în acele momente în care Îl întreb pe Dumnezeu: „De ce eu?” El îmi dorește binele. Da, încercarea este începutul drumului spre bine și spre „măreție”.

Biblia ne spune că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele nostru și că, fiind copiii lui Dumnezeu, pașii noștri sunt rânduiți de El. De aceea, când trecem prin situații care ne fac să ne întrebăm „de ce eu?”, ar trebui întotdeauna să știm că acestea sunt pentru binele nostru și, mai important, pentru slava lui Dumnezeu.

Să analizăm puțin viața lui Iosif. El a avut un vis și l-a împărtășit și fraților lui. Ei au devenit geloși și au vrut să îl omoare, dar, până la urmă, l-au vândut ca rob. A fost vândut de două ori și apoi a fost trimis la închisoare pentru că era un om integru, dar, în cele din urmă, a venit și „măreția”. În timp ce era în închisoare, el a tâlcuit visele altor doi întemnițați și, într-un final, a tâlcuit un vis pentru conducătorul Egiptului, faraonul. Acesta a crezut interpretarea lui Iosif și l-a numit conducător peste țară. În calitatea aceasta, când în țară a venit o foamete, Iosif a putut să îi ajute pe cei care îl vânduseră ca rob.

Dacă ni s-ar fi întâmplat nouă ceea ce i s-a întâmplat lui Iosif fără să vedem finalul, am fi spus: „De ce mi se întâmplă mie?” Totuși, când vedem tot ce s-a petrecut în viața lui Iosif, ne dăm seama că Dumnezeu a avut o lucrare mai mare pentru el și că tot ce i s-a întâmplat a fost doar procesul prin care a ajuns la măreția. Momentul nostru „de ce eu?” este procesul folosit pentru a ne duce spre bine. Atunci când va veni binele, chiar vom putea să îi ajutăm pe alții care ne-au făcut să mergem pe calea „de ce eu?”.

Data viitoare când ceva te face să îți pui întrebarea: De ce eu?, respiră profund și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru acest proces. Mulțumește-I știind că prin orice ai trece va lucra pentru binele tău, chiar dacă procesul ar putea fi dureros și greu.

Căci „știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28).

Marion Lisa E. Green

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor