Surpriză la apus

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. (Evrei 10:23)

Pliveam florile, apoi mi-am ridicat privirea. Soarele mai întârzia jos, pe cerul de apus. Îmi plac peisajele pe care Dumnezeu le pictează pe cer la răsăritul și la apusul soarelui, așa că am continuat să plivesc aruncând tot mai des câte o privire spre vest. Așteptam apariția bogatei palete de culori a apusului. Am privit iar și iar, dar norii de deasupra dealurilor din vest rămâneau de aceeași culoare luminoasă. În cele din urmă, soarele s-a afundat dincolo de dealuri. Numai o mică strălucire banală mai rămăsese în urma lui. În câteva minute, chiar și acea strălucire s-a estompat. Întunericul avea să învingă în curând eforturile mele de a curăța florile de buruieni. Dezamăgită, m-am ridicat. Pe când mă îndreptam spre casă, o flacără de culoare mi-a atras atenția. Mi s-a tăiat răsuflarea. Zăpada de pe munții din estul văii noastre strălucea în roz. Norii de deasupra radiau oranj și violet. Culorile cerului s-au luminat – răsăritul radia împrăștiind lumina spre sud. Culorile dansau: când reliefate, când estompate, apoi din nou îndrăznețe.

Rămăsesem în nemișcare. Ce frumusețe! Ce eleganță neașteptată! Fascinată, în tăcerea splendidă, am privit culorile din răsărit care treceau ușor făcând piruete. La urmă, culoarea s-a stins și dansul a încetat. Dar nu înainte ca Dumnezeu să îmi transmită o nouă înțelegere.

Poporul lui Dumnezeu s-a rugat pentru Mesia timp de secole, dar El S-a întrupat doar atunci „când a venit împlinirea vremii” (Galateni 4:4). Sara s-a rugat pentru un copil zeci de ani, dar împlinirea promisiunii a fost amânată. Cu siguranță că Iosif s-a rugat pentru eliberarea din robie și din închisoare, dar captivitatea lui s-a întins peste ani. Estera s-a rugat și ea ca să fie anulat acel decret de decimare a poporului ei. Ioan Botezătorul s-a rugat să fie eliberat din închisoare. În loc de aceasta, a fost decapitat. De-a lungul secolelor, nenumărați alții care au suferit persecuții au fost încurajați de comentariul pe care Isus l-a făcut despre Ioan Botezătorul: „Nu s-a sculat niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Matei 11:11).

Dumnezeu este mereu credincios – chiar și atunci când eu Îl implor și nu văd răspunsuri. În dezamăgire, uneori nu am văzut că existau binecuvântări și sub alte forme. Care sunt acele binecuvântări date de Dumnezeu în alte feluri?

Doamne, Te rog, ajuta-mă astăzi să-mi deschid ochii, să văd dovezile dragostei Tale și să fiu recunoscătoare – oricare ar fi forma și modul în care Tu le transmiți.

Helen Heavirland

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor