Tati, … un șarpe!

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 121:1,2)

Dacă aș spune că tatălui meu îi place să pescuiască ar fi prea puțin spus. Locuiam în ținuturile de mijloc ale Carolinei de Sud, unde lui îi plăcea să arunce undița în lacuri și heleșteie. Surorii mele și mie ne plăcea să mergem cu tata în expediții pescărești. El ne-a învățat să punem momeala în cârlig și să potrivim adâncimea, ca să nu avem surpriza să prindem vreun șarpe sau să apară vreun alt pericol. Dar ce ne era cel mai drag era să petrecem un timp special cu tata.

Într-o zi însorită, eram la heleșteul din apropierea casei. Sora mea și cu mine nu am pescuit în acea zi, ci ne-am bucurat explorând priveliștea și sunetele naturii din acea zonă. Totuși, nu ne-am îndepărtat prea mult de tata. M-am oprit să mă odihnesc puțin pe o piatră. Din întâmplare, am privit în jos și am văzut o viperă. Se mișca lunecos chiar la picioarele mele!

„Tati, … un șarpe!” Tata nu era prea departe de mine. Nici până azi nu știu cum a ajuns atât de repede la mine, dar, înainte să am timp să intru în panică, m-a înșfăcat în brațe și m-a dus departe de șarpe. Ne-a dus pe mine și pe sora mea la mașina care era parcată în apropiere. Apoi, tata și cu proprietarul heleșteului s-au dus să investigheze ascunzătoarea șarpelui.

Atunci când îmi vine în gând acea experiență, am amintiri frumoase nu numai despre cum și-a protejat tatăl meu copiii, ci și despre ce părinte minunat era pentru noi. În multe feluri, copilăria mea a fost magică datorită dragostei și experienței lui împărtășite și nouă.

De asemenea, noi avem un Tată ceresc iubitor care are grijă de noi, conducându‑ne, ghidându-ne și protejându-ne. El ne spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Și chiar așa face.

Așa cum în copilărie am întâlnit acel șarpe lângă heleșteu, un alt șarpe, care este Diavolul, caută mereu metode de a ne distruge (1 Petru 5:8). De aceea este important să stăm lângă Domnul, lângă Tatăl nostru ceresc, și să avem o relație apropiată cu El.

Prin orice necazuri treci în viață, permite-I Lui să-ți fie Însoțitor, iar El te va conduce și te va proteja. Ce promisiune frumoasă ne-a dat!

Jean Dozier Davey

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video