Lupta pentru control

Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. (Ioan 15:4)

Creșterea implică durere. În loc să se plângă de necazurile din viața de creștin, cineva a învățat să se roage astfel: „Doamne, Îți mulțumesc pentru încercările pe care le-ai îngăduit. Tu nu ești un incendiator, ci un topitor.”

Se povestește că un om a luat un cocon în casă, pentru a privi cum iese din el fluturele imperial. Pe când fluturele lupta să iasă prin micul orificiu din cocon, omului i-a fost milă de el și a lărgit ieșirea cu o forfecuță. Fluturele a ieșit mai ușor, dar aripile lui erau zbârcite și mici, în timp ce capul îi era foarte mare. Nu a mai putut zbura niciodată și a murit la scurt timp. Lupta de a ieși prin orificiul îngust al coconului era planul Creatorului pentru a forța lichidul corpului să ajungă în aripi, ca apoi fluturele să aibă forță să zboare. Dar omul a împiedicat acest proces.

Evrei 12 descrie viața de creștin ca pe un efort care implică disciplină, corectare și antrenament în neprihănire. Sigur, o astfel de strădanie nu poate fi completă fără o luptă sfântă împotriva sinelui și a păcatului. Uneori, lupta este exact lucrul de care avem nevoie pentru a fi capabili să zburăm cu aripile spirituale. Rareori sunt prevăzute scurtături precum cea a fluturelui din poveste. Nu, ci trebuie să ne luptăm pentru a dobândi controlul asupra propriilor abilități. Pentru a crește spiritual, vechile noastre obiceiuri, dorințe și feluri de gândire trebuie să moară – să-I facă loc lui Isus.

Odată, o fetiță o asculta pe instructoarea de la grupa de grădiniță a Școlii de Sabat povestind istoria celor doi ucenici care mergeau pe drumul către Emaus și deplângeau moartea lui Isus. Apoi, un străin li s-a alăturat. Mai târziu, ei au aflat că acel străin era Însuși Hristos! Aproape de concluzia povestirii, fetița a strigat cu entuziasm:

– Isus merge cu mine în fiecare zi!

– Și ce faci atunci când Isus merge cu tine? a întrebat instructoarea.

– Eu atunci mă dau mai încolo ca să-I fac loc lui Isus să vină mai aproape de mine! a răspuns ea.

Rugăciunea mea este ca și noi să „ne dăm mai încolo” ca să-I facem loc lui Isus să Se apropie de noi și să ne dea putere să luptăm, să avem stăpânire de sine în drumul nostru de creștini.


Jacqueline Hope HoShing-Clarke

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor