Laudă și recunoștință

Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

Chiar înainte de nuntă, în 1997, am trecut printr-o operaţie majoră din cauza unui chist ovarian. Medicul mi-a spus că a fost cel mai mare chist pe care l-a văzut vreodată. Operaţia s-a încheiat cu succes. După nuntă, ne-am mutat într-un alt stat. După şase luni, toţi se aşteptau să avem un copil. Au ajuns la concluzia că din cauza operaţiei majore prin care trecusem înainte de nuntă nu voi putea avea copii. Soacra mea, care a avut primul copil după cinci ani de la nuntă, se aştepta să rămân însărcinată după un an. Am fost descurajată de modul în care oamenii din satul meu vorbeau despre cele care nu puteau avea copii.

Într-o zi, soţul meu a plecat la o întâlnire şi eu am rămas singură acasă. Am îngenuncheat şi m-am rugat lui Dumnezeu, strigând asemenea lui Iacov: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta” (vezi Geneza 32:26). I-am mai spus lui Dumnezeu că dacă va îngădui să dau naştere unui copil, ar putea face să fie băiat? Nu doar că doream că băiatul să poarte numele tatălui său, ci, astfel, nu puteam fi învinovăţită că născusem o fetiţă. Dumnezeu a răspuns rugăciunii mele şi am rămas însărcinată chiar în acea lună! Aveam încredinţarea că în pântecele meu era un băiat. I-am spus şi soţului meu despre rugăciunea mea. Ne-am rugat împreună şi am hotărât să îl numim Giftson, pentru că el era un dar de la Dumnezeu.

A venit şi ziua mult aşteptată şi Tatăl nostru ceresc ne-a binecuvântat cu un băiat. Era un băiat foarte frumos, grăsuţ şi cu tenul mai deschis, la fel ca străinii pe care i-am văzut. Toţi cei care veneau în vizită spuneau: „Ai dat naştere unui copil străin!” Nu îmi venea să cred în ce mod minunat ne binecuvântase Dumnezeu familia. Toţi din familia mea erau foarte fericiţi şi I-am mulţumit şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru aceasta.

Desigur, acel copil, acel dar din partea lui Dumnezeu, este un copil special pentru noi şi pentru toţi cei din familia noastră. Este o minune în viaţa mea! Ce Dumnezeu minunat slujim! El este un Dumnezeu puternic şi răspunde rugăciunilor noastre.

Vreau să Îl laud şi să Îi mulţumesc pentru uimitoarea minune pe care a facut-o în viaţa mea. Ai încredere în El. Şi tu vei simţi binecuvântarea Lui în viaţa ta. „Atunci voi lăuda Numele lui Dumnezeu prin cântări şi prin laude Îl voi preamări” (Psalmii 69:30).

Doamne, ajută-mă să fiu recunoscătoare pentru călăuzirea Ta minunată. Amin!

Vijay Moses

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video