Îmbrățișări din partea lui Dumnezeu

Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. – Filipeni 1:6

Într-o dimineaţă, în timpul de devoţiune personală cu Isus, mi-am îndreptat privirea spre masa mea mică şi am văzut şase cărţi. Mi-am dat seama că fiecare avea câte un semn de carte în ea. Unele cărţi aveau semnul cam pe la jumătate, altele, la o treime şi altele, aproape de final. Oare chiar am început să citesc toate acele cărţi şi nu am terminat-o pe niciuna? După un oftat îndelung, mi-am îndreptat privirea spre fiecare dintre ele, gândind: Pe care să o termin mai întâi? Am hotărât să o termin pe cea recomandată în urmă cu ceva timp de o persoană din cercul meu restrâns, îmi amintesc că am fost foarte captivată de această carte şi că persoana care mi-a împrumutat-o mi-a povestit-o aproape pe toată, atât de mult îi plăcea.

Am luat cartea pentru a citit din nou din ea şi ghiciţi ce s-a întâmplat! Chiar următorul capitol a fost exact răspunsul la rugăciunea înălţată în acea dimineaţă. Mi-a vorbit tare şi răspicat şi am ştiut că aceasta a fost o îmbrăţişare din partea lui Dumnezeu.

Uneori privim la viaţa noastră şi vedem doar haos, proiecte neterminate, eşecuri şi provocări care ne doboară. Dar este bine să facem un pas înapoi, să ne uităm la propria viaţă şi să recalculăm traseul. Poate va fi nevoie de o hotărâre nesemnificativă, ca, de exemplu, să termini de citit o carte pe care ai început-o. Dumnezeu nu te-a abandonat! Chiar în mijlocul dezordinii, El este acolo cu un cuvânt de încurajare, o îmbrăţişare sau o atingere blândă care să te împingă înainte. Oriunde te-ai afla, El te poate ajuta să înaintezi cu dragoste şi încurajare.

„Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Aceasta este o declaraţie de credinţă! Pune-ţi numele în dreptul făgăduinţei acesteia chiar astăzi. Dacă ai primit Evanghelia lui Isus Hristos, El a început o lucrare bună în tine. Când petreci timp cu El în fiecare zi în Cuvântul Său, în rugăciune şi în părtăşie cu ceilalţi credincioşi, El este în proces de a încheia acea lucrare bună până la venirea Lui. Fii sigură de acest lucru! Spune acest verset cu glas tare. Poate că cineva te va auzi şi va crede că ai luat-o razna. Sau poate că cineva te va auzi şi îţi va cere să explici. Cine poate şti?

Nu mă voi îngrijora foarte mult de cărţile mele neterminate, pentru că ştiu că în cele din urmă le voi citit. Mă voi trezi în fiecare zi şi Îl voi da slavă lui Dumnezeu pentru ceea ce El a început şi va duce la bun sfârşit!

Lee Lee Dart

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor