Cuvinte de credință și biruință

Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi. – Romani 3:4

Nu ştiu cum eşti tu, dar uneori când aud ştirile rele, discuţiile negative sau comentariile celor din jurul meu sunt adesea copleşită. Din când în când, mai am momente în care negativitatea încearcă să se cuibărească din nou în mintea mea pentru a-mi reaminti ce nu se întâmplă, ce nu merge bine şi ce nu este bine în acest moment. În acele clipe simt şi recunosc faptul că duşmanul lucrează cu putere, încercând să mă facă să pun la îndoială ceea ce ştiu şi cred despre Hristos şi Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru că în urmă cu mulţi ani, când eram la facultate, am suferit de depresie, acum refuz, în Numele lui Isus, să cad din nou în acea groapă adâncă si întunecată.

M-ai crede dacă ţi-aş spune că noi suntem piedica principală în a simţi bucuria şi biruinţa pe care Dumnezeu doreşte să ni le dea şi pe care deja ni le-a promis? Ne-am îndoit că o problemă ar putea fi remediată deoarece am crezut mai mult în planurile lui Satana şi ale urmaşilor săi ca având succes şi nu atât de mult în favoarea Dumnezeului celui atotputernic de a ne proteja de suferinţă, rău sau pericol. Am avut zile – aş îndrăzni să spun, chiar toată viaţa? – în care faţa noastră era posomorâtă şi cuvintele ne erau negative. Am afirmat că viaţa nu este dreaptă şi că lucrurile nu se vor schimba niciodată în bine, neştiind că am făcut o alegere greşită. Aceasta este din cauza naturii umane păcătoase, când ne implicăm şi începem să ne încredem mai mult în lucrurile pe care le experimentăm decât în Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că „moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele” (Proverbele 18:21). Textul din Deuteronomul 30:19 spune: „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti tu şi sămânţa ta.”

Trebuie să începem să luăm în serios puterea limbii noastre şi să ne alegem cuvintele cu responsabilitate. Noi trebuie să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7).

Doar atunci vom începe să experimentăm adevărata bucurie şi biruinţă în Isus.

Shondolyn Young Richardson

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor