Și lui Dumnezeu Îi place să calce

De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. – 2 Corinteni 12:10

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. – Psalmii 16:11

Niciodată nu am crezut că voi învăţa o lecţie spirituală atât de profundă călcând o cămaşă. Într-o zi, în timp ce călcam, aşa cum eram obişnuită, îl lăudam pe Dumnezeu pentru că primisem în acea săptămână o bluză de culoare crem cu volănaşe. Am fost uimită cum Dumnezeu mi-a aranjat programul săptămânal şi bugetul pentru a-mi putea acoperi nu doar cheltuielile, ci şi a-mi cumpăra acel obiect de îmbrăcăminte. Călcasem cam pe jumătate bluza când am văzut o pată maro în locul în care tocmai călcasem. Îngrozită, am mers repede cu bluza la chiuvetă pentru a încerca să spăl pata. Dar, când m-am întors să calc din nou bluza, mi s-a întâmplat acelaşi lucru – din nou şi din nou! Am curăţat fierul de călcat şi orificiile pentru aburi înainte de a călca o altă cămaşă. Nicio pată maro. Aşa că m-am întors la bluza mea crem. Şi, spre uimirea mea, din nou s-a întâmplat acelaşi lucru.

Mi-a venit în minte următorul gând: Indiferent cât de mult te străduieşti şi doreşti ca viaţa ta să fie perfectă, unele lucruri nu le poţi ţine sub control. Tot ce poţi este să dai ce ai mai bun. Apoi încrede-te în voia desăvârşită a lui Dumnezeu, care îţi va acoperi imperfecţiunile. Doar asta contează. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să înţeleg că nu putem controla lucrurile rele care ni se întâmplă, dar, cu siguranţă, putem alege de cine să depindem. Am terminat de călcat bluza cea nouă – cu o pată maro pe care nu o puteam scoate. Am hotărât să port bluza la biserică, o lecţie spirituală pentru mine.

Dacă cerem călăuzirea lui Dumnezeu, El ne-o va oferi cu credincioşie. Dacă avem nevoie de pricepere, El este iubitor şi ne va ajuta. Poate suntem slabi, dar, acoperiţi de harul lui Dumnezeu, putem fi puternici în El.

Ştiind că Dumnezeu îmi poartă de grijă şi în acest aspect mă face fericită! De fiecare dată când port acea bluză, pata maro care a rămas îmi va reaminti că deşi uneori am pete din cauza păcatului în viaţa mea, Dumnezeu este acolo să le transforme în ceva pozitiv şi să mă ajute să cresc din aceste experienţe. Sunt fericită că Duhul Său a fost alături de mine la masa de călcat în acea zi.

Doamne, Îţi mulţumesc că nu trebuie să luptăm ca să fim puternici. De fapt, toată puterea noastră vine întotdeauna de la Tine şi din prezenţa Ta în viaţa noastră!

Yvita Antonette Villalona Bacchus

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor