Mireasma plăcută a lui Hristos

În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării. – 2 Corinteni 2:15

Chiar îmi plac parfumurile, dar îmi plac în mod special gelurile de duş parfumate. De aceea întotdeauna merg în magazine de profil pentru a le cumpăra. Dar a fost o perioadă în care eu şi soţul meu am trecut prin probleme financiare. Am economisit reducând cheltuielile inutile. Pe loc m-am gândit: Gata cu gelul meu de duş! Am folosit cu grijă ultima sticlă până s-a terminat.

În următoarea ocazie când am mers la magazin m-am îndreptat direct spre raionul cu obiecte de igienă personală şi cosmetice. După ce am mirosit mai multe geluri de duş, am ales unul, crezând că economiseam bani pentru că acum cumpăram de la supermarket şi nu de la magazinele de profil. Atunci mi-a venit un gând: „Eu sunt Cel care poartă de grijă nevoilor tale!” Amintindu-mi de cererea soţului meu să economisim bani, am pus gelul de duş înapoi pe raft. Voiam să mă încred în Dumnezeu şi să uit de acest lucru.

Dar Dumnezeu nu m-a uitat.

În ziua următoare, când am ajuns la facultatea unde făceam cursuri, am observat că o colegă avea o plasă de la un magazin de cosmetice care era cunoscut pentru produsele de calitate pe care le vindea. După curs a venit la mine şi mi-a spus: „Vreau să îţi dau un cadou.” Eram confuză deoarece nu îmi era prietenă apropiată şi nici nu era ziua mea de naştere. Ea a mai spus: „Vreau să îţi ofer un cadou ca semn de mulţumire pentru că m-ai ajutat în momentele grele prin care am trecut la acest curs.” I-am mulţumit, m-am aşezat şi am deschis pachetul. Mă bucur că m-am aşezat – ca nu cumva să fi căzut pe spate când am văzut ce mi-a dat: nu doar un gel de duş foarte bun, ci şi câteva tipuri de săpunuri! De unde ştia? Nu am spus niciodată nimănui despre acest lucru.

Am început să plâng pentru că, în acea clipă, mi-am amintit de gândul meu de mai înainte: „Eu sunt Cel care îţi poartă de grijă!” Am îmbrăţişat-o pe colega mea şi i-am spus cât de fericită eram. Şi ea a fost emoţionată de acel moment. Sunt bucuroasă pentru că această întorsătură a evenimentelor mi-a oferit ocazia să dau mărturie despre dragostea lui Dumnezeu, vorbindu-i de mireasma minunată a lui Hristos.

Este minunat să vedem dragostea lui Dumnezeu pentru noi. La urma urmei, Dumnezeul care a creat universul şi care susţine lumea S-a îngrijit de un detaliu atât de mic din viaţa mea. Se merită să ne încredem şi să slujim unui Dumnezeu minunat şi grijuliu ca El!

Val Baminger Oliveira

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor