Alegeri

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:16

Doar astăzi am verificat scrisorile primite ieri. Printre celelalte era o scrisoare într-un plic maro, pe care erau tipărite cuvintele: „A se deschide doar de către destinatar.” Când am deschis plicul, am descoperit rapid un cec pentru mai mult de patru sute cincizeci de dolari. În colţul din dreapta, jos, era o semnătură lizibilă. Dar, puţin mai sus de suma care trebuia să fie plătită, scris cu litere mari, îngroşate, erau cuvintele: „Acesta nu este un cec.”

Compania care îmi trimisese plicul era dispusă să îmi ofere suma aceea dacă acceptam termenii şi condiţiile impuse de ei, toate scrise pe spatele documentului cu litere cât se poate de mici. Ei ar fi avut de câştigat mult peste patru sute cincizeci de dolari din acest schimb.

Nici nu mai ştiu de câte ori a sunat telefonul când încercam să fac ceea ce îmi părea imposibil de făcut. Mă opream numaidecât pentru a răspunde la telefon doar pentru a discuta cu un agent de vânzări. În ciuda faptului că numărul meu de telefon este pe lista cu Nu suna, unii agenţi de vânzări tot reuşesc să dea de mine. Ei spun că mă sună deoarece nu doresc să pierd „marea ocazie” de care aş beneficia de pe urma produsului lor. În concluzie, produsul lor ar fi cel mai benefic pentru mine. De fapt, nu îşi pot imagina cum reuşesc să trăiesc în prezent fără el. În realitate, nu eu sunt beneficiara tranzacţiei anticipate. Eu sunt binefăcătoarea şi ei sunt beneficiarii.

Satana foloseşte astăzi aceeaşi strategie pe care a folosit-o cu Eva în Grădină Edenului. La început, el încearcă să ne atragă atenţia. Apoi va încerca să ne facă să ne pierdem concentrarea. Şi, într-un final, se apropie şi, dacă nu suntem atenţi, devenim prada lui. El doreşte să ne înşele prin orice mijloace posibile. El vine la noi în diverse forme, mărimi şi modele. Din fericire pentru noi, Isus a biruit lumea (vezi Ioan 16:33). Dumnezeu Şi-a împlinit planul de mântuire prin sângele lui Isus, adevăratul Binefăcător. Eu aleg să fiu beneficiara jertfei Sale. Aştept cu nerăbdare să îmi primesc moştenirea. Dar tu?

Tată, Îţi mulţumesc pentru jertfa Fiului Tău şi pentru mila, dragostea şi harul Tău!

Cora A. Walker

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor