Numele lui Isus are putere

Prin credinţa în Numele lui Isus, a întărit Numele Lui pe omul acesta, pe care-l vedeţi şi-l cunoaşteţi. – Faptele apostolilor 3:16

Mărturia lui Abi, o femeie care provine dintr-o religie necreştină, ne ajută să înţelegem câtă putere are Numele lui Isus. Această doamnă şi-a împărtăşit experienţa pe care a avut-o când a consiliat-o pe prietena ei creştină, Mary, care era foarte dezamăgită de viaţă. Ce situaţie ironică! „Increde-te în acelaşi Nume puternic al lui Isus”, i-a spus ea prietenei ei creştine. „Eu aşa am făcut când o neînţelegere uriaşă cu soţul meu aproape că ne-a distrus căsnicia. Nu aveam la cine să merg.”

Într-un moment de disperare, ea a hotărât să se roage dumnezeului credinţei ei, folosindu-i numele în arabă. În încercarea de a se ruga cu un talisman în mână, ea nu a mai putut recita rugăciunea obişnuită. În schimb, s-a auzit pe ea însăşi repetând încontinuu Numele lui Isus. Tot continuând să repete acest nume, o lumină puternică a strălucit chiar în locul în care medita ea. S-a întors să vadă dacă mai era cineva acolo, dar nu a văzut pe nimeni. Apoi a simţit o schimbare.

„Dintr-odată, am simţit că parcă mi se luase o încărcătură grea de pe inimă. Poverile mele au dispărut şi eram plină de pace şi bucurie. Ura din mine împotriva soţului meu dispăruse. Am crezut că acela era finalul poveştii mele. Dar, spre marea mea surpriză, săptămâna următoare soţul meu mi-a cumpărat cadou o maşină nouă ca dar de împăcare! Ce Nume!” a exclamat ea. „Intr-adevăr, este putere în Numele lu Isus, aşa că nu am încetat să chem acest Nume.”

Ce experienţă uimitoare! Isus Se îngrijeşte de toţi. El aude strigătul inimii oamenilor din întreaga lume. El ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să alungăm teama şi grijile.

„Crede în Numele Meu”, te roagă Isus, „şi continuă să ai credinţă în Mine.” Numele lui Isus este locul suprem de unde poţi obţine eliberare. Chiar în faţa problemelor care ar putea apărea în viaţă, cheamă-L. Ai încredere că El va auzi, căci în Numele Lui este putere.

Harriet Asuboni

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor