Dumnezeu poartă de grijă

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

În trecut, când îmi pierdeam ceva, ca de exemplu cheile de la casă, mă nelinişteam încercând în zadar să le găsesc singură. Am irosit timp, energie şi putere când ar fi trebuit doar să înalţ o rugăciune simplă şi să pun toate poverile mele asupra Domnului.

Rugăciunea este cheia care ne ajută să facem faţă problemelor vieţii şi în ea este putere. Când am gustat şi am văzut cum Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţele, ce pace şi linişte ne umple sufletul tulburat!

Îmi amintesc de un incident care a avut loc chiar după ce ne-am mutat în noua casă, în vara anului 2016. Peste tot erau doar cutii. Cam pe la miezul nopţii, mi-am dat seama că nu aveam la îndemână paşaportul fiului nostru. Aveam nevoie de el numaidecât pentru a completa un formular important care trebuia trimis. Dar nici urmă de paşaport.

Ne-am adunat cu toţii, ne-am rugat şi am început din nou căutarea. Am trecut prin toate cutiile, am căutat în fiecare colţişor. De ce nu îl puteam găsi? Obosită, m-am întrebat neliniştită: Oare va trebui să pierdem timp şi bani pentru a face un alt paşaport? Somnul începuse să îşi ceară drepturile, aşa că am încheiat căutarea pentru acea seară. M-am rugat şi m-am dus la culcare cu o întrebare în minte: Oare în ce cutie ar putea fi? În dimineaţa următoare am sugerat ca fiul meu, Andy, să se uite într-o cutie mai mică. Apoi am plecat la serviciu cu aceeaşi cerere în inimă. Abia în dimineaţa următoare a reuşit Andy să găsească paşaportul. Inimile noastre s-au umplut de bucurie! Am văzut că Dumnezeu încă Se îngrijeşte de noi şi doreşte să cerem împlinirea făgăduinţelor Sale şi să simţim bunătatea Sa.

Versetul de astăzi este unul dintre preferatele mele deoarece mă asigură că îmi pot lăsa toate poverile şi grijile la Domnul. El are timp pentru fiecare dintre noi. Partea noastră în acest proces este să venim la El şi să îi spunem totul. Am pierdut simplitatea vieţii din cauză că suntem încontinuu pe fugă. Fiind atât de ocupaţi, uneori uităm de Creatorul nostru, care ne aşteaptă să îl căutăm. La fel cum Dumnezeu a purtat de grijă poporului Său în vechime, El face şi astăzi tot aşa. Noi trebuie să cerem, să căutăm şi să credem în Dumnezeu. El este credincios şi întotdeauna ne va ajuta la vreme de nevoie.

Tată, fie ca rugăciunile noastre să fie sincere şi credinţa noastră să fie puternică, punând toate poverile doar la picioarele Tale. Amin!

Helen Riches Jacob

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video