Ascunde-te și caută-L pe Dumnezeu

Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmii 119:11

Pentru majoritatea dintre noi, cuvântul „ascunde” creionează o imagine negativă, ca de exemplu copii mici care se ascund de părinţii lor când ştiu că au făcut ceva rău. Adam şi Eva s-au ascuns de Dumnezeu după primul lor păcat (vezi Geneza 3:8-10).

Dar astăzi vreau să mă concentrez pe „a te ascunde” în sens pozitiv.

Copil fiind, crescând la fermă, una dintre activităţile mele preferate era vânătoarea de pisoiaşi. La fermă aveam pisici care ne ajutau să decimăm populaţia de rozătoare. Primăvara, pisicile făceau pui, iar puii lor erau ascunşi în multe locuri pe la fermă. De multe ori când le găseam cuibul pisoiaşilor, pisica-mamă îi muta apoi în altă ascunzătoare. Când pisoiaşii creşteau destul de mult încât să „mănânce” laptele pe care tata îl punea în fiecare dimineaţă şi seară la grajdul vacilor, mi-am asumat responsabilitatea de a-i îmblânzi pe aceşti pisoiaşi sălbatici. Urmele acestor îmblânziri erau pe braţele mele, dar s-a meritat, după aceea mă jucam şi mă distram cu pisoiaşii. Iubeam foarte mult pisicile şi pe puişorii lor!

Mă gândesc la capitolul 2 din Exodul, când Iochebed l-a ascuns pe iubitul ei fiu, Moise, între trestii. Ea a fost călăuzită de Dumnezeu pentru a-l proteja. Dumnezeu i-a dat o idee ingenioasă – să pregătească un coşuleţ plutitor impermeabil în care să îl ascundă pe fiul ei, salvându-i astfel viaţa. Moise a ajuns un mare conducător al poporului lui Dumnezeu.

Iosua, capitolul 2, ne relatează povestea lui Rahav, care a ascuns două iscoade israelite în casa ei din Ierihon. Ascunderea lor făcea parte din planul lui Dumnezeu pentru biruinţa Israelului.

David s-a ascuns de împăratul Saul (1 Samuel 19-24). Domnul l-a ocrotit pe cel ales să devină împărat al poporului Său.

Tot aşa, Dumnezeu îi ascunde pe cei care sunt ai lui. Textul din Psalmii 27:5 ne spune: „Căci El (…), în ziua necazului, mă va ascunde.” În această eră a calculatoarelor şi tehnologiei GPS, cât de liniştitor este să ai această făgăduinţă!

Îmi vin în minte şi versurile bine cunoscutului imn „He Hideth My Soul” (El îmi ascunde sufletul) de Fanny Crosby: „El îmi ascunde viaţa în adâncimile dragostei Sale şi mă acoperă cu mâna Lui.”

Isuse, Îţi mulţumesc pentru că îmi ascunzi viaţa în adâncimile dragostei Tale şi mă protejezi de capcanele celui rău.

Ginger Bell

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor