Femeia aceea

Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

Femeia aceea! Mă sună din nou să împrumute mai mulţi bani! Eu şi soţul meu ştiam amândoi că nu îi vom mai primi înapoi. Deja în carneţelul nostru erau trecuţi mii de dolari în dreptul numelui ei. Din cauza unei micşorări a salariului acum ne găseam în imposibilitatea de a ne plăti facturile. În timp ce noi trebuia să amânăm plata facturilor şi să facem schimbări importante în stilul de viaţă, am aflat că ea cumpăra lucruri pe care noi nici nu puteam visa să le avem: o maşină de tuns iarba automată, o piscină, cele mai la modă haine, şi acestea sunt doar câteva exemple. Mai târziu, când ne-am întors la şcoală şi ne-ar fi prins bine puţin ajutor financiar, ea niciodată nu s-a oferit să ne ajute sau să înapoieze ce a împrumutat de la noi.

Petrecând mai mult timp cu ea, mi-am dat seama că era o femeie căreia îi plăcea viaţa. De asemenea, avea o tărie pe care rar o întâlneşti, atât fizică, cât şi în hotărârile pe care le lua. Nu ştia cum să se oprească de îndată ce începea ceva. Alţi termeni care ar putea-o descrie ar fi deşteaptă, lacomă, lipsită de perspective şi învrăjbitoare. Am pierdut mult timp şi efort în a încerca să reparăm relele produse de alegerile ei proaste. Dar ea întotdeauna agita lucrurile şi crea probleme.

Am îngenuncheat cerându-I în mod repetat Domnului „să o schimbe pe această femeie!” Într-o zi, pe când mă rugam, am auzit un glas blând, tăcut, care a spus doar atât: O voi schimba. Chiar în acea clipă am ştiut că Domnul îmi spunea mie că eu eram cea care avea nevoie de schimbare. Am strâns în mine multă frustrare, aproape amărăciune faţă de ea. Dumnezeu m-a conştientizat că, înainte de a aştepta ca ea să facă schimbări în alegerile pe care le făcea, trebuia să mă schimb eu mai întâi. Ca rezultat al acestei experienţe de smerire, am simţit că atitudinea mea faţă de ea se schimba. Aproape pe loc, s-a observat o schimbare în răspunsul ei faţă de mine şi faţă de alţi oameni. Treptat, alegerile ei au început să se schimbe în bine.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea rugăciunii şi pentru lucrarea Duhului Sfânt asupra tuturor inimilor care sunt dornice să răspundă călăuzirii Lui. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru relaţia îmbunătăţită şi pentru respectul reciproc pe care am reuşit să îl formăm de-a lungul anilor. Am învăţat că „mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8).

Janice L. Yancheson

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video