Dumnezeul nostru vizual

Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu vizual, adică El este un Dumnezeu al designului, imagisticii, ilustraţiilor, viziunii şi vederii. În Geneza 1 citim că „Dumnezeu a văzut” (v. 4, 31). Biblia este alcătuită din cuvinte, multe cuvinte, dar adesea aceste cuvinte creează o reprezentare vizuală a ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să ştim sau să înţelegem. Putem observa acest lucru în istorisirile în care, aşa cum citim, vizualizăm evenimentele în desfăşurare: Daniel în groapa cu lei, David care îl confruntă pe Goliat şi Petru care a umblat pe apă, acestea sunt doar câteva. Mai găsim cuvinte care, deşi nu ne spun o poveste, totuşi creează o reprezentare vizuală.

Aş vrea să vă dau câteva exemple: „Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). „Isus le-a zis: «Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată»” (Ioan 6:35). „Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita” (Psalmii 121:3). „Roada Duhului, dimpotrivă, este…” (Galateni 5:22).

Din nou şi din nou putem vedea ce citim în Biblie. Dumnezeu Se foloseşte de simţurile noastre pentru a întări Cuvântul Său în viaţa noastră. Vedem cu ochii noştri, vizualizăm cuvintele în minte, rostim Cuvântul cu gura noastră, auzim cuvintele cu ajutorul urechilor şi chiar ne folosim mâinile pentru a desena imaginile pe care le citim. Astfel ajungem din nou la natura creativă a lui Dumnezeu (vezi devoţionalul din 6 aprilie). Putem citi Cuvântul Lui şi putem vedea ce ne spune pentru viaţa noastră. Psalmistul scrie: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea” (Psalmii 119:105).

Tu ce îţi imaginezi când citeşti cuvintele Lui? De exemplu, eu văd o cale numită viaţă. Calea spre viaţă este adesea întunecată şi cu multe viraje bruşte, cu gropi şi curbe periculoase. Totuşi candela mea (Biblia) emană multă lumină. Ea dă suficientă lumină încât să pot păşi, pas cu pas, pe calea vieţii. Pot înainta prin credinţă în Cel care îmi ţine candela şi mă conduce în siguranţă.

Dragi surori, astfel poţi vizualiza Cuvântul lui Dumnezeu. Alege să petreci timp astăzi citind şi meditând la cuvintele Lui pentru viaţa ta. Apoi vei putea vedea ce spune El şi vei fi încurajată.

Heather-Dawn Small

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor