Dulci făgăduințe

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Într-o frumoasă zi de joi, făcând curat prin casă, fredonam în mintea mea imnul: „Stau pe Adevărul care-a fost rostit!” (n.tr., în limba engleză: „Stau pe făgăduinţele Domnului Hristos”). Inima mi s-a despovărat şi eram foarte fericită când făgăduinţe din Biblie îmi veneau una după alta în minte. Am fost foarte recunoscătoare pentru aceste minunate făgăduinţe biblice.

În inima mea am înălţat o rugăciune tainică: Doamne, mi-ar plăcea să cânt cuvintele acestui imn frumos pentru a întâmpina Sabatul.

Ziua de vineri s-a aşezat liniştită şi luminoasă cu acest imn minunat în inima mea. Orele Sabatului se apropiau grăbite şi m-am gândit dacă să merg acasă la o prietenă pentru a începe Sabatul împreună sau să rămân acasă.

Sabatul a venit şi eu nu am mai reuşit să merg la cineva pentru a ne închina împreună, aşa că m-am pregătit de culcare mai devreme. Eram în pat, citeam, când i-am auzit pe fiul meu şi pe prietena lui intrând în casă. Intr-un final au venit în dormitor la mine. Am fost foarte bucuroasă să îi văd. Voiau să începem Sabatul împreună! Inima îmi era plină de fericire! Amândoi au urcat în pat lângă mine.

Prima noastră cântare a fost „Stau pe Adevărul care-a fost rostit!”. Am fost foarte fericită şi recunoscătoare că Dumnezeu nu doar că a răspuns dorinţei inimii mele, ci El a trimis şi persoane cu care să mă închin! Am adormit foarte fericită ştiind că Dumnezeu aude rugăciunile noastre şi împlineşte dorinţele inimilor noastre conform cu voia Sa divină.

Sâmbătă dimineaţa m-am trezit cu inima plină de bucurie şi recunoştinţă, încă fredonând cuvintele acelui imn minunat.

Deuteronomul 31:6 este un memento preţios al faptului că Tatăl nostru ceresc nu ne va părăsi niciodată: „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.”

Sfinte Isuse, Îţi mulţumesc că eşti Tatăl nostru care Se îngrijeşte de fiecare aspect al vieţii noastre. Te rugăm să ne ajuţi să păstrăm întotdeauna minunatele Tale făgăduinţe în inima noastră. Fie ca toate gândurile noastre să fie înălţate întotdeauna prin cuvintele frumoaselor imnuri care ne reamintesc de multele şi neclintitele făgăduinţe ale lui Dumnezeu.

Jannett Maurine Myrie

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video