Sincronizarea

O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

Eu şi prietena mea Eslyn avem poveşti de viaţă asemănătoare. Am râs de multe ori împreună în situaţiile dificile. Ne-am susţinut una pe cealaltă în momentele grele, aşa că înţeleg provocările emoţionale prin care trece, pentru că şi eu am trecut prin experienţe asemănătoare. Înţeleg cum este să nu ai medicamente la dispoziţie în momentele de nelinişte şi de nesomn.

Într-o seară, am auzit-o vorbind cu farmacistul despre medicamentele ei. Nu îşi permitea să le plătească, dar îl asigura că cineva va veni să le plătească. Farmacistul urma să o sune când era totul pregătit. Timpul a trecut, şi farmacistul nu a sunat. Era aproape ora de închidere, aşa că Eslyn a hotărât să îl sune pe farmacist să îl întrebe care este situaţia. Slavă Domnului, medicamentele ei fuseseră plătite şi erau pregătite să fie ridicate, dar mai aveam la dispoziţie doar şase minute să ajungem.

Am ieşit grăbite din apartament pentru a merge la farmacie. Pe drum, lumina roşie a semafoarelor ne cam împiedica să înaintăm.

La ora 21, ora de închidere a farmaciei, încă mai aveam cinci minute de mers cu maşina. I-am spus lui Eslyn să îl anunţe pe farmacist că eram pe drum şi să îl roage să aştepte puţin. De felul lui, nu era un om foarte serviabil şi a spus că nu era sigur că poate să aştepte. De fapt, ne-a reamintit că farmacia se închidea la ora 21. Nu am vrut să îi spun lui Eslyn că era deja ora 21:05. Când am ajuns acolo, i-am spus: „Du-te! Fugi!” A alergat înăuntru chiar când toţi ieşeau. Spre surprinderea ei, când angajaţii au văzut-o alergând spre ei, s-au întors şi au redeschis uşa, dându-i medicamentele. Nu-i aşa că Dumnezeu este uimitor?

Eslyn a fost foarte recunoscătoare că am insistat să mergem să luăm medicamentele şi că Domnul le înmuiase inima angajaţilor. Uneori, Dumnezeu aşteaptă până pare că nu mai este nicio fărâmă de speranţă şi apoi vine şi ne arată mila Sa, cum doar El o poate face.

Mulţi oameni poate nu înţeleg cum este să ai nevoie de medicamente, dar pentru unii ca Eslyn, acestea au rolul lor. Dumnezeu ştie de ce avem nevoie şi când, de aceea, Îl laud pentru sincronizarea Lui perfectă din acea seară. El a rezolvat totul la timp pentru Eslyn. Va rezolva lucrurile şi pentru tine, căci este credincios. Ai încredere în El!

Maple Smith

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor