Lumina lumii

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. – Matei 5:14

Locuiesc într-un cartier rustic şi îmi place foarte mult să mă plimb prin împrejurimi. Acolo simt natura mai profund. Păsările, în diversele lor culori şi nuanţe, îşi cântă trilurile în timp ce îşi caută micul dejun. Căprioare în grupuri traversează grăbite trotuarele, încercând să ajungă la cel mai apropiat tufăriş. Primăvara scoate la iveală tot ce este mai frumos în brânduşe şi în florile de camelie. Îl laud pe Dumnezeu pentru minunatul dar al frumuseţii, chiar dacă păcatul a mânjit opera Sa creatoare. Când mă plimb şi admir natura, repet pasaje din psalmi, fredonez cântece de laudă sau, pur şi simplu, vorbesc cu Dumnezeu.

În fiecare zi mă rog să pot fi un martor pentru Hristos şi sper ca înfăţişarea mea să reflecte faţa Sa minunată. Într-o zi, parcurgeam ultimele sute de metri spre casă când am văzut-o pe Nancy Williams, pe care obişnuiesc să o salut. A strigat când m-a văzut şi mi-a spus că s-a rugat să mă întâlnească. Voia să mă rog pentru fiul ei, Trent, care era poliţist. Niciodată nu discutasem despre religie cu ea, dar acum avea nevoie de un umăr pe care să plângă. Fiul ei trecea prÎntr-o perioadă mai dificilă la serviciu şi se gândea să renunţe, deoarece sănătatea lui avea de suferit. În timp ce Nancy vorbea, eu am înălţat în taină o rugăciune ca Dumnezeu să pună cuvintele potrivite în gura mea.

Chiar acolo, pe marginea drumului, i-am luat mâinile în mâinile mele şi L-am rugat pe Dumnezeu să schimbe lucrurile la secţia unde lucra Trent, prin orice mijloc vedea El potrivit. Următoarele două săptămâni nu m-am mai întâlnit cu Nancy, pentru că am fost plecată din oraş. La întoarcere, am întâlnit-o aproape în acelaşi loc. Mi-a povestit cum Dumnezeu a schimbat situaţia la locul de muncă al lui Trent. Unii dintre ofiţeri fuseseră transferaţi la alte secţii şi altul demisionase; acum atmosfera de lucru era mult mai plăcută. Nancy a exclamat: „Cu siguranţă că Dumnezeu a răspuns la rugăciune!”

De ce m-a căutat tocmai pe mine această vecină? Nu pot spune, dar am încredinţarea că rugăciunea mea, în care I-am cerut lui Dumnezeu să strălucească prin mine, a fost ceea ce a atras-o pe vecina mea. Isus a spus că noi suntem lumina lumii. Fie că suntem conştienţi de acest lucru, fie că nu, oamenii ne privesc pentru a vedea dacă această lumină străluceşte în noi. În tot ceea ce facem, ar trebui să-L reflectăm întotdeauna pe Hristos, Domnul luminii.

Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să ne rugăm: Doamne, ajută-mă să fiu o lumină strălucitoare pentru Tine oriunde merg!

Eveythe Kennedy Cargill

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor