Înfometată după Cuvânt

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. – Psalmii 119:105

O zi pe săptămână, în fiecare săptămână, un grup din biserica noastră lucrează la cantina locală a săracilor pentru a distribui hrană locatarilor cu venituri mici. În jumătatea de oră cât îmi ia să ajung la biserică cu maşina, mă rog să putem împlini nu doar nevoile fizice ale oamenilor care vin la cantină în acea zi. Deşi nu avem voie să oferim cărţi, întotdeauna am cu mine, la biroul de la recepţie, mai multe Biblii pentru copii, tineri şi adulţi. Dacă cineva îşi exprimă interesul, eu îi ofer o Biblie gratuită.

Când Julie, o mamă de vârstă mijlocie, a venit la mine, a menţionat că, în urmă cu ceva ani, îi dăduse Biblia ei unui tânăr care avea probleme cu drogurile. „Sper că a citit-o şi că i-a fost de ajutor. Îmi este dor să am o Biblie.” M-am aplecat şi am scos o Biblie de studiu, cu coperte foarte frumoase din piele, pe care o adusesem de acasă. Au început să îi curgă lacrimile pe obraji când şi-a dat seama că ea era noua proprietară a acelei frumoase Biblii. Şi din ochii mei au început să curgă lacrimi când am văzut reacţia ei atât de emoţională la darul primit. În următoarele câteva minute, m-a copleşit cu îmbrăţişări. Mi-am dat seama că nu a fost o întâmplare faptul că în acea dimineaţă am hotărât să aduc acea Biblie cu mine. Dumnezeu a ştiut că cineva avea nevoie de ea. I-am împărtăşit şi lui Julie acest gând. Când a plecat de la biroul meu pentru a-şi primi mâncarea, ea le arăta cu mândrie noua ei Biblie şi celorlalţi care aşteptau. Poate ei nu apreciau valoarea acestui dar, însă pentru ea era ceva foarte special.

Au trecut mai multe săptămâni şi nu mi-a mai cerut nimeni Biblie, aşa că, într-o dimineaţă, m-am rugat să îmi ceară oamenii Biblii în acea zi. Unul dintre primii beneficiari din acea dimineaţă mi-a cerut Biblia pentru tineri, care de multe săptămâni stătea deasupra teancului de Biblii. Puţin mai târziu, o altă beneficiară a luat o Biblie mică, a îmbrăţişat-o şi a spus: „Biblia aceasta are exact dimensiunea potrivită şi are un scris pe care îl pot citi şi eu. îmi place foarte mult versiunea King James a Bibliei!”

Înainte să treacă dimineaţa, nu doar că alte două femei au ales două Biblii pe care au fost bucuroase să le ducă acasă, ci o doamnă hispanică a descoperit că aveam o Biblie în limba spaniolă şi pentru ea. Am fost copleşită de modul minunat în care Dumnezeu răspunsese rugăciunilor mele.

Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai ajutat să împlinesc nu doar nevoile fizice ale celor care vin la noi!

Betty J. Adams

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor