Durerea a dispărut cu rugăciune

De aceea zic lui Dumnezeu, Stânca mea: „Pentru ce mă uiți? Pentru ce trebuie să umblu plin de întristare sub apăsarea vrăjmașului?” Parcă mi se sfărâmă oasele cu sabia când mă batjocoresc vrăjmașii mei și-mi zic neîncetat: „Unde este Dumnezeul tău?” – Psalmii 42:9,10

A trecut mai bine de un an de când prietena mea, care conduce departamentul de rugăciune în biserica noastră, a căzut. Când a căzut, a suferit multiple fracturi la nivelul gleznei, o contuzie la spate și alte răni minore. Aceste răni au atras și alte probleme de sănătate, în cele din urmă ea nemaifiind capabilă să lucreze și să funcționeze eficient.

La un moment dat, în biserica noastră era Săptămâna de Rugăciune. Sabatul trebuia să fie o „zi de bucurie în Sion”, dar sora mea era chinuită de durere. Încă de la întâlnirea de vineri seara am observat lipsa ei. Știind că are probleme de sănătate, m-am gândit că nu se simțea bine. Foarte de dimineață în Sabat, m-a sunat și a spus: „Soră, astăzi nu pot merge la biserică; am dureri îngrozitoare. Mă doare spatele și nu numai. De aceea am lipsit și seara trecută.”

În vocea ei se simțea apăsarea durerii. I-am sugerat să ia niște calmante și să își pună comprese calde. Apoi am încurajat-o, i-am spus că noi hotărâserăm să mergem mai departe cu programul, în ciuda faptului că ea urma să lipsească, și i-am promis că ne vom ruga pentru ea. Am simțit îndemnul să mă rog împreună cu ea înainte de a încheia convorbirea.

Puțin mai târziu în aceeași dimineață, m-am bucurat foarte mult când a venit la programul de închinare. Ea și-a spus experiența plină de bucurie: cineva se rugase împreună cu ea și durerea „dispăruse”. Mai târziu, mi-a spus: „Imediat după ce te-ai rugat pentru mine, durerea a dispărut.” După ce I-am dat slavă lui Dumnezeu, m-am gândit la câteva dintre făgăduințele Sale minunate.

Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși Îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu. (Psalmii 42:11)

Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face. (Ioan 14:14)

Lăudat fie Domnul pentru făgăduințele Sale!

Sonia Kennedy-Brown

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentEgyed és igyad Krisztust
Articolul următorNoe a găsit har